Τελετή Λήξης του «1ου Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών Αγρινίου» [pics + video]

Ένας νέος θεσμός «γεννήθηκε» στο Αγρίνιο
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης του «1ου Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Δήμο Αγρινίου, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και φιλοδοξία όλων, μετά την πρώτη εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση είναι να καθιερωθεί ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και κυρίως να γίνει πολιτιστικό σημείο συνάντησης για νέους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα.

Σε μια τετραήμερη πολιτιστική γιορτή, πλειάδα θεατρικών ομάδων της πόλης του Αγρινίου και των Δημοτικών Ενοτήτων, ξεδίπλωσαν το πλούσιο υποκριτικό τους ταλέντο και απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια από το κοινό που κατέκλυσε (27 έως 30 Δεκεμβρίου 2015) την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου, κ. Γεώργιου Παπαναστασίου, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κας Μ. Παπαγεωργίου, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ. Νίκου Καραγέωργου και μέλους της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και λοιπών μελών της, όπως της κας Γ.Ροϊλού, ∆ρ. ∆ιδάσκουσα του τµήµατος ΘΣ Πάτρας – Συγγραφέα, του κ.Γεώργιου Μικέλλη Θεατρολόγου, του κ. Κώστα Κακαβιά,μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής και του θεατρόφιλου κοινού του Αγρινίου.

«Το «1ο Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών» εξελίχθηκε σε μια γιορτή του πολιτισμού και της συμμετοχής, όπως ακριβώς το ευχόμασταν και μπορούμε πλέον να σκεφτούμε τα καλύτερα για τα επόμενα χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου. Παράλληλα δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος που η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης θα δώσει τη σκυτάλη και σε άλλες, έτσι ώστε το Φεστιβάλ να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια, σημείο συνάντησης νέων καλλιτεχνών από κάθε γωνιά της Χώρας. «Για την Δημοτική Αρχή ο Πολιτισμός αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα στην οποία θα επενδύουμε, αναζητώντας πρωτοπόρες και σύγχρονες ιδέες και τάσεις, όπως ο αείμνηστος Στέλιος Τσιτσιμελής που φρόντισε ώστε το Αγρίνιο να έχει το πρώτο Δημοτικό Θέατρο» κατέληξε.

Κορυφαία στιγμή στην Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ, αποτέλεσε η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ τιμήθηκε για τη συνολική του προσφορά στο Θέατρο ένας σημαντικός άνθρωπος της Τέχνης, ο καταξιωμένος Αιτωλοακαρνάνας ηθοποιός, Χρήστος Καλαβρούζος. Ο Χρήστος Καλαβρούζος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Καλαβρούζα της Ναυπακτίας. Στην 50χρονη, μεστή καλλιτεχνικά, πορεία του έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της σκηνοθεσίας και της υποκριτικής, ενώ έχει παίξει σημαντικούς ρόλους σε έργα της παγκόσμιας αλλά και της ελληνικής δραματουργίας.