Ψήφισμα των Πολυτέκνων Αγρινίου κατά των «αντιπολυτεκνικών μέτρων» της κυβέρνησης

Ψήφισμα του συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

Στο Αγρίνιο σήμερα Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.00 πμ μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων που πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νιας
ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε
Να καταγγείλουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας, την σκληρή πολιτική της κυβέρνησης που στρέφεται απροκάλυπτα σε βάρος της πολύτεκνης οικογένειας, αφού οι περικοπές, τα αντιδημογραφικά και αντιπολυτεκνικά μέτρα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, παρά τις αντίθετες προεκλογικές υποσχέσεις.

Η επαναδιατύπωση των δίκαιων αιτημάτων μας δεν έχει πλέον κανένα νόημα, αφού πρώτον είναι γνωστά και δεύτερον κανείς μα απολύτως κανείς από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες όλων των επιπέδων δεν συγκινείται ούτε κατ΄ ελάχιστον.
Απαιτούμε την άμεση αναθεώρηση αυτής της εθνικά καταστροφικής πολιτικής και καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, στηρίζοντας τις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες που σ’ αυτές συγκαταλέγεται και η πολύτεκνη οικογένεια.Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται οι κυβερνώντες να επιδείξουν αρετή και τόλμη ελέγχοντας τους προκλητικά και παρανόμως πλουτίσαντες.

Σήμερα η τεχνολογία δίνει αυτή τη δυνατότητα, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση. Δεν μπορεί κάποιος να εισέπραξε σε όλη του τη ζωή σύμφωνα με τις φορολογικές του δηλώσεις ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ και αφού αφαιρεθούν τα έξοδα διαβίωσης να βρίσκεται με κινητή και ακίνητη περιουσία δύο, τριών, πέντε, δεκαπέντε ή και περισσοτέρων εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, χωρίς να μπορεί να την αιτιολογήσει και συγχρόνως να μένει στο απυρόβλητο και να <<απολαμβάνει>> τα κλοπιμαία του, χωρίς κανείς να τον ενοχλεί.

Τολμήστε λοιπόν να κάνετε αυτούς τους ελέγχους αρχής γενομένης από τους ανώτατους και ανώτερους αξιωματούχους του κράτους, πολιτικούς και μη και να φθάσετε μέχρι τον τελευταίο ΄Ελληνα πολίτη. Να σταματήσετε να συνθλίβετε οικονομικά με δυσβάστακτους φόρους, ΕΝΦΙΑ και άλλα παρόμοια μέτρα, μισθωτούς, συνταξιούχους και γενικά τους οικονομικά ασθενέστερους και αναζητήστε τα χρήματα που έκλεψαν με διάφορους τρόπους τα <<αρπακτικά>> των τελευταίων δεκαετιών με οποιαδήποτε μορφή ( διεφθαρμένοι πολιτικοί, διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, καταθέτες στις περιβόητες λίστες, κομματικοί στρατοί, μιζαδόροι, αεριτζήδες, κ.λ.π)

Αν προβείτε σε τέτοιους ελέγχους για τους οποίους βέβαια απαιτείται πολιτική ηθική και ανάλογο θάρρος, θα εξοικονομήσετε πάρα πολλά χρήματα, με τα οποία θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αφ΄ ενός μεν το δημόσιο χρέος, αφ΄ ετέρου δε θα μπορέσετε να κάνετε δίκαιη κοινωνική πολιτική στηρίζοντας τους αδύνατους, υλοποιώντας παράλληλα όσα προεκλογικά υποσχεθήκατε. Τα χρήματα που χρωστάμε ως χώρα δεν εξαυλώθηκαν ,αλλά βρίσκονται στις τσέπες ή στους λογαριασμούς<< επιτήδειων>> κλεπτών του δημοσίου χρήματος και έχετε καθήκον που απορρέει από το Σύνταγμα της χώρας να προβείτε στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες να επιστραφούν στο Δημόσιο Ταμείο, για να ανακουφιστεί οικονομικά ο Λαός που δεν έκλεψε και δεν φταίει σε τίποτε γιατί εμείς πιστεύουμε ακράδαντα πως δεν τα φάγαμε μαζί και διαφωνούμε κάθετα και ριζικά με τη ρήση γνωστού και μη εξαιρετέου πολιτικού. Γιατί αποδεδειγμένα τα φάγανε οι διεφθαρμένοι κομματικοί στρατοί, τα επιτελεία τους και οι <<αετονύχηδες>> που τους περιτριγύριζαν, και εν πάση περιπτώσει ένας εξονυχιστικός έλεγχος, τον οποίο εμείς προτείνουμε και επιζητούμε, θα αποδείξει με τον πλέον επίσημο τρόπο ποιοί τα φάγανε και ποιοί ως θύματα πληρώνουν τώρα το λογαριασμό.

Τολμήστε λοιπόν και θα έχετε τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού που δοκιμάζεται σκληρά. Σε αντίθετη περίπτωση θα είστε απολύτως υπεύθυνοι για όλα τα δεινά και κυρίως γι΄ αυτά που έπονται και δυστυχώς θα είναι χειρότερα.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
π.ΧΡΙΣΤ.ΔΑΒΡΑΖΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΚΩΝ ΓΚΡΙΖΗΣ Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝ ΚΑΝΤΑΝΗΣ ΜΕΛΟΣ
ΕΡΜΙΑΣ ΝΤΖΑΛΑΣ Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΚΩΝ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜ ΚΡΟΚΙΔΑΣ ΜΕΛΟΣ
ΠΑΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΤΑΜΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ ΣΧΕΣΕΩΝ