Ωμά ψέματα για το νοσοκομείο

Eίτε μέσω ανακοινώσεων, είτε μέσω δηλώσεων/συνεντεύξεων στο τοπικό Τύπο τις τελευταίες ημέρες έχουν διακινηθεί πληροφορίες σχετικά με το νοσοκομείο Αγρινίου που όμως δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση, στην παρούσα φάση τουλάχιστον.

Διακινήθηκε η “είδηση” πως προκηρύχθηκε η θέση του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου. Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι μετά μακροχρόνια αδιαφορία το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου, αποφάσισε να ζητήσει από το Υπουργείο να προκηρυχθεί η συγκεκριμένη θέση. Ακόμη τέτοια προκήρυξη δεν υπάρχει… Απλώς, υπήρξε από τη διοίκηση του νοσοκομείου η μίνιμουμ αντίδραση στο θέμα αυτό μετά τα ογκώδη συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι για την προβληματική λειτουργία των νοσοκομείων της περιοχής.

Το συγκεκριμένο μάλιστα θέμα λόγω της μειζόνος σημασίας που έχει για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου η Καρδιολόγικη Κλινική, μονοπώλησε κατά κάποιο τρόπο τη δημόσια συζήτηση και τα αιτήματα των φορέων της περιοχής ενόψει των συλλαλητηρίων για την Υγεία. Και αυτό γιατί η προκήρυξη και η διαδικασία για την κάλυψη μιας τέτοιας θέσης θεωρείται λιγότερο χρονοβόρα και θεωρητικά μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις – τέσσερις μήνες. Κάνενα όμως ενδιαφέρον δεν έχει υπάρχει ούτε από την τωρινή, ούτε από τις προηγούμενες διοικήσεις για την κάλυψη αντίστοιχων θέσεων που “χηρεύουν” στο νοσοκομείο. Για παράδειγμα, κενή παραμένει και η θέση του Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Αγρίνιο, όπως επίσης η θέση του διευθυντή στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου, του διευθυντή της Παιδιατρικής -που εδώ και 6 χρόνια έχει κλείσει- και του θέση του Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού επίσης στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Μια ακόμη “είδηση” που διακινείται εσχάτως είναι ότι την επόμενη εβδομάδα πιάνει δουλειά στο νοσοκομείο Αγρινίου ένας ακόμη επικουρικός καρδιολόγος, κάτι που πρόκειται για μυθώδες ψέμα. Οι προσπάθειες που τυχόν γίνονται από τη διοίκηση του νοσοκομείου -και καλώς να γίνονται- για να πεισθούν ιατροί να έρθουν στο Αγρινίο, αφού αρκετοί έως τώρα γιατροί αρνήθηκαν θέση επικουρικού στο Αγρίνιο, απέχει από το να έχει πεισθεί κάποιος, να καταθέσει σχετικό αίτημα και τελικά να επιλεγεί.

Το που αποσκοπεί η διακίνηση τέτοιων “ειδήσεων” είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς… Η προσπάθεια ωστόσο ωραιοποίησης της κατάστασης και να παρουσιαστούν ως βήματα προόδου και “επιτυχίες” πράγματα που είναι αυτονόητα, όσο και να προσπαθούν κάποιοι να αποκομίσουν επικοινωνιακά οφέλη από αυτή, πέφτει στο κενό από την σκληρή πραγματικότητα…

Δ.Π