ΔΕΗ και ΟΤΕ καθυστερούν τη μεταστέγαση του 7ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου

Αν και το νεόδημτο κτίριο έχει παραληφθεί διοικητικά από τομ Οκτώβριο του 2015, ακόμη η σχολική κοινότητα δεν έχει μεταφερθεί στο νέο κτίριο που κατασκευάστηκε μέσω ΕΣΠΑ με όλες τις συγχρόνες προδιαγραφές.

Το θέμα συζητήθηκε για ακόμη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου και όπως έγινε γνωστό παρόλο που ο δήμος έχει πληρώσει τη ΔΕΗ από τον Νοέμβριο του 2015 για την ηλεκτροδότηση του νέου κτιρίου αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού έχει ανακύψει κάποιο πρόβλημα στην εργολαβία του ΔΕΔΗΕ. Επίσης έχει καθυστερήσει και η σύνδεση του κτιρίου με το δίκτυο του ΟΤΕ. Ενώ δεν έχει παραληφθεί ακόμη ο εξοπλισμός του σχολείου. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν το σχολείο θα μεταφερθεί στο νέο κτίριο όταν παραδώσουν τα έργα τους ΔΕΗ και ΟΤΕ και όταν ο διευθυντής του σχολείου δώσει το “ΟΚ” για τη μεταφορά. Στη συζήτηση του θέματος εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το γεγονός ότι μια βεβιασμένη μεταφορά, ίσως δεν επιτρέψει την παραλαβή όλου του εξοπλισμού που προβλέπεται, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις μεταφοράς σχολικών μονάδων σε νέα κτίρια.

Έτσι αναμένεται να τελειώσουν οι εργασίες για τη σύνδεση του κτιρίου με τα δίκτυα της ΔΕΗ και ΟΤΕ για να γίνει η μεταστέγαση του σχολείου με σύγχρονους όρους.