Πάρτυ ο ΣΥΡΙΖΑ για την “ταφόπλακα” στην εκτροπή

Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για τις δηλώσεις Σκουρλέτη για την εγκατάλειψη του σχεδίου εκτροπής του Αχελώου. Αν εγκαταλειφθούν οριστικά τα σχέδια της εκτροπής, τότε “Μπράβο στην Κυβέρνηση”! Επειδή όμως η εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ θα γίνει, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα πει εκεί το Υπ. Υποδομών, γιατί πρόσφατα το Υπ. Υποδομών στη βουλή εμφανίστηκε υπέρ μιας ήπιας εκτροπής… Μακάρι βέβαια αυτός ο φόβος να διαψευστεί και να ισχύσουν όσα λέει ο Σκουρλέτης.

Καλό είναι πάντως στο ΣΥΡΙΖΑ να μην πανηγυρίζουν πολύ, γιατί αν του είχε λάχει του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει σε ανθηρές οικονομικά εποχές που να υπήρχαν λεφτά για φαραωνικά έργα, με τις “μεταστροφές” που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουμε τι θα έλεγε… Γιατί, τώρα που λεφτά δεν υπάρχουν και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χρηματοδοτεί την εκτροπή, τουλάχιστον πριν γίνουν επικαιροποιημένα διαχειριστικά σχέδια και Συνολική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων… Και αυτά τα δυο χρειάζονται τουλάχιστον δύο – τρία χρόνια για να γίνουν… άρα επί του παρόντος κατά κάποιο τρόπο δεν τίθεται ούτως ή άλλως θέμα εκτροπής.

Η ατάκα όμως του ΣΥΡΖΑ Αιτωλοακαρνανίας στην ανακοίνωσή του ότι δηλαδή “με μεγάλη ανακούφιση, οι παραγωγικοί φορείς του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο αγροτικός κόσμος και το σύνολο των πολιτών, χαιρετίζουν τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του καταστροφικού σχεδίου της εκτροπής του Αχελώου” είναι όλα τα λεφτά…. Και ιδίως η αναφορά στον αγροτικό κόσμο. Το τελευταίο που τον νοιάζει αυτή την εποχή τον αγροτικό κόσμο είναι η εκτροπή. Εξάλλου στο Ξηρόμερο, στην περιοχή της Αμφιλοχίας και στην Μακρυνεία είναι χιλιάδες τα στρέμματα που δεν είναι αρδευόμενα. Βλέπετε, ο πλουσιότερος νομός σε νερά είναι ο φτωχότερος σε αρδευτικά δίκτυα και όπου υπάρχουν είναι πεπαλαιωμένα. Γι’ αυτό όμως δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τα λέμε όλα.

ΥΓ: Στο ΣΥΡΙΖΑ όμως έχουν τόση ανάγκη να προβάλλουν κάποια καλή είδηση, μετά από όσα έχουν κάνει… γι’ αυτό και οι πανηγυρικοί τόνοι στην ανακοίνωσή του, αλλά και το πάρτυ για τα επινίκια της εκτροπής από όπου και η… αποκλειστική φωτογραφία…