Θα μπει και ο δήμος Αγρινίου στο “παιχνίδι” με τα αντισταθμιστικά

Περάστε κόσμε
*Τα αντισταθμιστικά από την αξιοποίηση των υδάτων της περιοχής απασχόλησαν και την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, έστω και ακροθιγώς. Στο στάδιο των ανακοινώσεων ο Δ. Τραπεζιώτης γνωστοποίησε την πρωτοβουλία του Υπ. Εσωτερικών για τα αντισταθμιστικά των Λιμνών Μόρνου και Ευήνου συγκαλώντας σύσκεψη με τη συμμετοχή των Δήμων Δωρίδος και Ναυπακτίας, καθώς και τη Διοίκηση της ΕΥΠΑΠ ΑΕ και κάλεσε το δήμο να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου απάντησε πως ο δήμος θα θέσει το θέμα στο Υπ. Εσωτερικών.

*Τώρα αν θα μπορέσει το Υπ. Εσωτερικών να συνεργαστεί με τον δήμαρχο που μήνυσε (για την άρνηση να δεχθεί τα σκουπίδια της Ηλείας), είναι άλλο θέμα… Όπως τυχαία είναι σύμπτωση που ο Υπ. Εσωτερικών ξεκίνησε να μοιράζει προσδοκίες επί του παρόντος για αντισταθμιστικά από μια περιοχή που κατά σύμπτωση οι δημοτικές αρχές έχουν τις ίδιες ιδεολογικές αναφορές. Επίσης κατά σύμπτωση στο Υπ. Εσωτερικών ξέχασαν ότι αντισταθμιστικά για τον Εύηνο δικαιούται και ο δήμος Θέρμου… το ότι η δημοτική αρχή του Θέρμου έχει άλλες ιδεολογικές αναφορές δεν… έπαιξε κανένα ρόλο…

* Πάντως ο δήμος Θέρμου είδε φως στα αντισταθμιστικά και μπήκε… Έστειλε το αίτημά του στο ΥΠΕΣ με τον πλέον θεσμικό τρόπο και μάλιστα χωρίς να κάνει παράπονα για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στις πρόσφατες συσκέψεις που έγιναν για την Ευηνολίμνη.

*Το κύριο ερώτημα πάντως είναι αν κατά πόσον είναι το καθύλην αρμόδιο το Υπ. Εσωτερικών να μοιράζει αντισταθμιστικά για τα νερά και που ο Κουρουμπλής βρήκε τα λεφτά σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα.

*Πάντως αν ο δήμος Αγρινίου αποφασίσει στα σοβαρά να διεκδικήσει τα αντισταθμιστικά, ας ρωτήσει τον Κατσιφάρα τι απέγινε εκείνη η δικαστική προσφυγή που θα έκανε η Περιφέρεια για τα αντισταθμιστικά από την αξιοποίηση των νερών του Αχελώου.