250.000 ευρώ τα οφειλόμενα της ΚΕΔΑ !

Εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ο προϋπολογισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου (ΚΕΔΑ) για το 2016. Για το τρέχον έτος λοιπόν η ΚΕΔΑ θα χρηματοδοτηθεί από το δήμο Αγρινίου με 485.000 ευρώ για να υπολοποιήσει το πρόγραμμα δράσης της, ενώ η Επιχείρηση έχει και έσοδα από δραστηριότητές της (από τους Δημοτικούς Κινηματογράφους, τα τμήματα του χορευτικού κα των εικαστικών καθώς και από τα τμήματα Μουσικής Παιδείας, Παραδοσιακής Μουσικής, Δημοτικού Κολυμβητηρίου και λοιπών τμημάτων).

Εκείνο όμως που είναι άξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι ότι τα οφειλόμενα της ΚΕΔΑ για τα προηγούμενα έτη φτάνουν τις 250.000 ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για τις υποχρεώσεις της Επιχείρησης σε προμηθευτές. Από το συνολικό ποσό των υποχρεώσεων της ΚΕΔΑ, όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι 196.000 αφορούν υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας και ανάγονται στα έτη 2012, 2013 και 2014. Διόλου ευκαταφρόνητο λοιπόν το φέσι της επιχείρησης στην τοπική αγορά…

Οι σκοποί της επιχείρησης είναι οι εξής:
Α. Η πολιτιστική ανάπτυξη, η εφαρμογή δράσεων για την προστασία του τοπικού πολιτισμού και η προώθηση της καλλιτεχνικής παιδείας. Η ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ήτοι: Η λειτουργία Δημοτικής Φιλαρμονικής, Εικαστικού Εργαστηρίου, η λειτουργία δημοτικών κινηματογράφων, θεατρικών εργαστηρίων, σχολών χορού και παραρτημάτων αυτών.
Β. Η διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων ή η συμμετοχή τους σ’ αυτά.
Γ. Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και η συμμετοχή σε εκθέσεις πανελλαδικής εμβέλειας για την τουριστική προβολή του Δήμου Αγρινίου.
Δ. Η προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης μαζικού αθλητισμού και η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.
Ε. Η εκπόνηση και η εφαρμογή προγραμμάτων για τη νεολαία.