Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 22χρονος μητροκτόνος

φωτό: paravatos.eu
φωτό: paravatos.eu
φωτό: paravatos.eu

φωτό: paravatos.eu
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο του Αγρινίου ο 22χρονος μητροκτόνος, ώστε να απολογηθεί μετά την 48ωρη διορία που έλαβε προχθές. Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν τελικά να διατάξουν την προφυλάκιση του 22χρονου (θα οδηγηθεί στις φυλακές της Άμφισσας), που την περασμένη Δεύτερα σκότωσε με τρεις μαχαιριές τη 44χρονη μητέρα του στο σπίτι τους στην Παραβόλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός δράστης προσήλθε στα δικαστήρια συνοδευόμενος και από μέλη της οικογένειας του. Ενώ οι συνήγοροί του σε δηλώσεις τους στάθηκαν στο επιχείρημα του μειωμένου καταλογισμού λόγω της μέθης του δράστη, δηλαδή πως σε καμία περίπτωση δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ωστόσο, όπως φάνηκε από την τελική απόφαση, δεν κατάφεραν να πείσουν τις δικαστικές αρχές πως στον 22χρονο θα μπορούσε να επιβληθεί, επί παραδείγματι, ως μέτρο ασφάλειας ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική και όχι η προφυλάκισή του.

“Κάποιοι του έβαλαν λόγια” λέει η αδελφή του δράστη
Ιδιαίτερη σημασία πάντως έχει αυτό που ανάφερε η μικρότερη κόρη της αδικοχαμένης 44χρονης στα σπαρακτικά της μηνύματα μέσω facebook για το χαμό της μητέρας της. “Ήταν η κακιά στιγμή… Δεν το ήθελε μανούλα μου να το κάνει…”κάποιοι του έβαλαν λογια” και ήταν μεθυσμένος, όχι ότι ήθελε να πιεί, αλλά τον έκαναν να πιει…” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ήταν σε κατάσταση αμόκ”, κατέθεσε ο 18χρονος αδελφός του μητροκτόνου
Σε κατάσταση αλλοφροσύνης ήταν ο 22χρονος μητροκτόνος από το Αγρίνιο το βράδυ που μαχαίρωσε τη 44χρονη μητέρα του στην Παράβολα, όπως προκύπτει από την κατάθεση στους αστυνομικούς του ελαφρά τραυματισμένου 18χρονου αδελφού του, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η “Espresso”.

O 18χρονος περιγράφει όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι τους: “Κλείδωσε (σ.σ.: η μητέρα τους) τις δύο πόρτες που οδηγούν από την κουζίνα και τον διάδρομο στο σαλόνι. (…) Έκατσε μέσα και μου είπε ότι ο αδελφός μου ήταν πιωμένος. Από την κουζίνα που ήταν ο… ακούγονταν φωνές. Ο … συνέχιζε να φωνάζει και εγώ τον έπιασα από τον γιακά, και τον κρατούσα για να ηρεμήσει, πιαστήκαμε λίγο στα χέρια, σπρωχνόμασταν. Προσπαθούσε να ξεφύγει από τα χέρια μου που τον κρατούα και με έσπρωχνε, και εγώ τον πίεζα για να μην του αφήσω τα χέρια. (…). Πέφτοντας κατάλαβα ότι είχα μαχαιρωθεί από το μαχαίρι που κρατούσε ο αδελφός μου στο δεξί του χέρι. (…) Εκείνη την στιγμή δεν κατάλαβα αν με μαχαίρωσε επίτηδες ή κατά λάθος”. Όπως συνεχίζει, ο 18χρονος, -σύμφωνα πάντα με την Espresso- η μητέρα του μπήκε ανάμεσά τους: “Εγώ σηκώθηκα και μαζί με την μάνα μου προσπαθούσαμε να σπρώξουμε τον… Εκεί που προσπαθούσαμε και κυρίως η μάνα μου που ήταν μπορστά, με το μαχαίρι που κρατούσε στο δεξί του χέρι τη μαχαίρωσε, δεν κατάλαβα πόσες φορές. Μετά αφού άρχισε με το μαχαίρι να χτυπάει τα πράγματα μέσα στη κουζίνα, έφυγε από το σπίτι παίρνοντας μαζί του το μαχαίρι”.