Ο Νίκος Κορδόσης εξιστορεί την ιστορία της “Διεξόδου” [video]

Συνέντευξη του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του Κέντρου Λόγου και Τέχνης- Μουσείο “Διέξοδος” Νίκου Κορδόση στον μεταπτυχιακό φοιτητή του τμήματος Πολιτιστικής Διαχείρισης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Σοκόλα για την σύνταξη μεταπτυχιακής εργασίας του με θέμα την “Διέξοδο”.

Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1974 έλαβε το πτυχίο του. Συνέχισε στο ίδιο Πανεπιστήμιο σπουδές Πολιτικών επιστημών. Πραγματοποίησε επίσης επί μία 2ετία σπουδές Δημοσίων Σχέσεων, Δημοσιότητος και Επικοινωνίας.Είναι δικηγόρος “παρ’ Αρείω Πάγω” ανήκει δε στην κατηγορία των μαχόμενων δικηγόρων ασκώντας το λειτούργημά του ως Ποινικολόγος στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, στον Δικηγορικό Σύλλογο του οποίου είναι γραμμένος από το 1975.Είναι επίσης μέλος, χορηγός ή υποστηρικτής διάφορων μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως των “Γιατρών χωρίς σύνορα”, της GREENPEACE, της UNICEF, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, του Μουσείου Φρυσίρα, της Ελληνικής Εταιρείας Γλωσσικής Κληρονομιάς και τέλος της ACTION AID της οποίας είναι ανάδοχος παιδιού στην Κεντρική Αφρική.

Το 1998 αγόρασε το εγκαταλελειμμένο από το κράτος και έτοιμο να καταρρεύσει ιστορικό σπίτι του Γενικού αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών κατά την ΕΞΟΔΟ στρατηγού Αθανασίου Ραζή-Κότσικα δηλαδή ένα κτίσμα του 18ου αιώνα που στη συνέχεια με δικές του δαπάνες το ανακαίνισε και το μετέτρεψε σε Κέντρο Λόγου και Τέχνης δίδοντάς του την επωνυμία “ΔΙΕΞΟΔΟΣ”. Έκτοτε χρηματοδοτεί και διευθύνει το Κέντρο διοργανώνοντας σ’ αυτό εκθέσεις, διαλέξεις, συναυλίες, σεμινάρια, συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδόσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λ.π. εκδηλώσεις Γραμμάτων και Πολιτισμού. Έχει τιμηθεί από κρατικούς, δημοτικούς και κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις με διάφορες διακρίσεις μεταξύ των οποίων κορυφαία θέση γι’ αυτόν κατέχει το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ που ομόφωνα του απονεμήθηκε για την μεγάλη του προσφορά στην διατήρηση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης και της περιοχής.