Μυδοπίλαφο από τον Αμβρακικό

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και η παράδοση επιβάλει νηστίσιμα θαλασσινά. Γι’ αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε μια παραδοσιακή συνταγή για μυδοπίλαφο με μύδια κατευθείαν από τα νερά του Αμβρακικού! Εσείς δεν έχετε παρά να βάλετε την καλή διάθεση και παρέα.

Υλικά:
Φρέσκα μύδια
Ένα κρεμμύδι ξερό
Μία σκελίδα σκόρδο
Ρύζι
Πελτέ ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι
Φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας

Διαδικασία:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια μας να βράσουν. Όταν ανοίξουν τότε είναι έτοιμα. Αυτά που δεν έχουν ανοίξει δεν τα ανοίγουμε, αλλά τα πετάμε γιατί κινδυνεύουμε να δηλητηριαστούμε. Αφαιρούμε τα μύδια μας από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε το νερό σε ένα άλλο σκεύος για να αφαιρέσουμε το τυχόν χώμα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το νερό από τα μύδια που κρατήσαμε και προσθέτουμε το ρύζι και τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει. Λίγο πριν το ρύζι μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα μύδια και τα μυρωδικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν 2 με 3 λεπτά ακόμα. Δεν θέλουμε το μυδοπίλαφο μας στεγνό, γι’ αυτό φροντίζουμε να έχει κάποια υγρά.

Tip: Εάν πάλι θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Σπάρτο όπου κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα διοργανώνετε γιορτή μυδιού και να απολαύσετε πεντανόστιμα μύδια Αμβρακικού δίπλα στο κύμα!

πηγή : valtosprovince.com