Γιατροί “κουνάνε μαντήλι” και κάποιοι μιλάνε για χάρτη Υγείας

Μπορεί να είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση για το νέο υγειονομικό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας και η ανησυχία των φορέων να είναι αν και κατά πόσον είναι υλοποιήσιμη -με βάση την οικονομική συγκυρία της χώρας- η πρόταση για 500 περίπου προσλήψεις (ιατρικού και λοιπού προσωπικού) σε βάθος πενταετίας για τις δομές Υγείας του νομού, ωστόσο η πραγματικότητα παραμένει ζοφερή και δυσοίωνη.

Η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου συνεχίζει να εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα, καθώς η καρδιολόγος που αρχικά έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του επικουρικού, τελικά άλλαξε στάση και αρνήθηκε τη θέση. Έτσι η διαδικασία αναζήτησης επικουρικού καρδιολόγου ξεκινά από την αρχή… Επιπλέον σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr παθολόγος του νοσοκομείου Αγρινίου αναμένεται σύντομα να “κουνήσει μαντήλι” καθώς είχε επιλεγεί στις κρίσεις του 2010 για νοσοκομείο της Αθήνας και τώρα που “ανοίγουν” αυτές οι θέσεις θα εγκαταλείψει το νοσοκομείο Αγρινίου. Παράλληλα ένας ακόμη παθολόγος φέρεται να έχει δηλώσει πως στις αρχές του καλοκαιριού θα “κουνήσει μαντήλι”, ακόμη και παραιτούμενος… Η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου λοιπόν αναμένεται σε σχεδόν τρεις μήνες να στελεχώνεται από τρεις μόνο ειδικευμένους γιατρούς, τη στιγμή μάλιστα που για τους ειδικευόμενους ολοκληρώνεται η θητεία τους. Είναι προφανές ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο οι εφημερίες της Κλινικής θα “τιναχθούν στον αέρα”! Αξίζει δε, να σημειωθεί πως οι παθολόγοι που πρόκειται να αποχωρήσουν είναι και οι μόνοι γιατροί του Νοσοκομείου Αγρινίου που είναι ειδικευμένοι στο διαβήτη και λειτουργούν το διαβητολογικό ιατρείο του Νοσοκομείου. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, τις θέσεις που θα “ανοίξουν” από τις κρίσεις του 2010 φέρεται να περιμένει για να φύγει από το νοσοκομείο και ο ακτινολόγος που στο μεσοδιάστημα εκπαιδεύτηκε για να λειτουργήσει τον μαγνητικό τομογράφο του Νοσοκομείου Αγρινίου, που παραμένει ουσιαστικά κλειστός τα δυόμιση τελευταία χρόνια. Μια τέτοια φυγή θα κρατήσει για μερικά ακόμη χρόνια κλειστό τον μαγνητικό τομογράφο…

Γιατί όμως το κύμα φυγής γιατρών παρατηρείται με τέτοια ένταση στο νοσοκομείο Αγρινίου; Καλά ενημερωμένη πηγή αναφέρει στο ΑγρίνιοCulture.gr πως υπήρξε και υπάρχει ζήτημα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και διερωτάται “πως είναι δυνατόν να μείνουν γιατροί στο νοσοκομείο, όταν εμφανίζονται “καλοθελητές” που καταγγέλλουν ως παράνομες τις εφημερίες γιατρών, που έγιναν σε συνεννόηση υποτίθεται με τη διοίκηση, για να μην υπάρξει πρόβλημα στην πλήρη εφημέρευση των κλινικών και τελικά μένουν απλήρωτοι αυτοί που “έβαλαν πλάτη” για να στηριχθεί το νοσοκομείο;”

Δ.Π