Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί «στόλισαν» την πρόταση της 6η ΥΠΕ [HDvideo]

Απορρίπτουν την εισήγηση της 6ης ΥΠΕ για τον Χάρτη Υγείας
Απόφαση κατά της πρότασης της 6ης ΥΠΕ για το νέο υγειονομικό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας πήρε σε σημερινή Γενική της Συνέλευση η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας. H απόρριψη της εισήγησης της 6ης ΥΠΕ από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας συνιστά για την 6ηΥΠΕ “ράπισμα” από τον πλέον άμεσα εμπλεκόμενο στο χώρο της Υγείας φορέα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη πρόταση της 6ης ΥΠΕ για την αναδιοργάνωση των δομών Υγείας, ζητούν την διοικητική αποσύνδεση των δύο νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου -υπενθυμίζεται ότι η 6ηΥΠΕ προτείνει την ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο οργανισμό- ζητούν επίσης την κάλυψη των άμεσων και επείγουσων αναγκών των δύο νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τέλος προτείνουν μερικά από τα Κέντρα Υγείας ουσιαστικά να υποβαθμιστούν σε περιφερειακά ιατρεία και το προσωπικό τους να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

“Προτάσεις του κ@λου”…
Νοσοκομειακοί ΓιατροίΑξίζει να σημειωθεί -και αυτό προκύπτει από τις τοποθετήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης- ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν τις ενστάσεις που εξέφρασαν και άλλοι φορείς για το εάν τα οικονομικά της χώρας θα επιτρέψουν -έστω και σε βάθος πενταετίας, όπως ισχυρίζεται η 6η ΥΠΕ – τις εκαντοντάδες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που προβλέπει το σχέδιο. “Όταν δεν λύνονται τα άμεσα προβλήματα, όπως η πλήρης καρδιολογική κάλυψη των νοσοκομείων, γιατί να συζητήσουμε τις προτάσεις της ΥΠΕ;” αναρωτιούνται οι γιατροί. Προβλήματα που είναι μπροστά μας, όπως το γεγονός ότι η Παθολογική Κλινική στο Αγρίνιο δεν θα μπορεί να εφημερεύει από τον Ιούνιο (δείτε για αυτό εδώ περισσότερα), ειπώθηκε χαρακτηριστικά στη Συνέλευση, πως είναι επιτακτική ανάγκη να λυθούν άμεσα. Ως απαράδεκτες και με ακόμη σκληρότερες εκφράσεις σχολιάστηκαν επιμέρους προτάσεις της 6ης ΥΠΕ, όπως το γεγονός ότι προτείνεται Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Μεσολογγίου τη στιγμή που δεν θα καλύπτεται χειρουργικά και δεν εξασφαλίζονται 24ωρη λειτουργία του αξονικού τομογράφου και του ηπέρηχου. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Αγρινίου Χρήστου Αγγελάκη που χαρακτήρισε την εισήγηση της ΥΠΕ ως “προτάσεις του κ@λου”..!

Όσον αφορά το ζήτημα της αποσύνδεσης των δύο νοσοκομείων, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών απουσίαζαν οι περισσότεροι γιατροί του νοσοκομείου Μεσολογγίου, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του νοσοκομείου Αγρινίου που τοποθετήθηκαν στη Συνέλευση, επέμειναν στο θέμα της κάλυψης κενών των νοσοκομείων από το προσωπικό των Κέντρων Υγείας και στο θέμα του συντονισμού των εφημεριών στα δύο νοσοκομεία. Υπήρξαν αιχμές προς την πλευρά του Μεσολογγίου ότι το εφημεριακό πρόγραμμα του Μεσολογγίου βγαίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε τα περισσότερα περιστατικά να μεταφέρονται στο Αγρίνιο. Υπ’ αυτή την έννοια κάνουν αποτίμηση της διασύνδεσης των νοσοκομείων οι γιατροί του νοσοκομείου Αγρινίου και ζητούν την αποσύνδεση των δύο νοσοκομείων. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του χειρουργού Β. Καλλιακμάνη που χαρακτήρισε άλλοθι τη διασύνδεση των νοσοκομείων για το προβληματικό εφημεριακό πρόγραμμα των δύο νοσοκομείων, που έχει σαν αποτέλεσμα το βάρος να πέφτει στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Δείτε στο βίντεο ενδεικτικά κάποιες από τις τοποθετήσεις: