O Γιώτης Κύτταρης στον «Κοχλία»

Την Μ.Τετάρτη 27/4/2016 στις 21.30 ο Γιώτης Κύτταρης θα μας παρασύρει σε μπλούζ μονοπάτια, μαζί με τη φυσαρμόνικα του ο Σπύρος Μπάρλας (Blues Bash). Πριν και μετά το live θα παίξει μουσική ο Δημήτρης «Blues Lesini» Μαχαλιώτης.

Κοχλίας
Λόρδου Βύρωνα & Κόμητος Ρώμα
Μεσολόγγι
Είσοδος ελεύθερη

Ο Γιώτης Κύτταρης είναι μια ιδιότυπη φυσιογνωμία της μουσικής Μπλουζ.΄Εμαθε να παίζει κιθάρα σε μικρή ηλικία, ωστόσο άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με τη μουσική μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε άσχημα στο πρόσωπο και το κεφάλι.
Πριν καθιερωθεί στην μουσική σκηνή και εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα,ο Κύτταρης για δύο σχεδόν δεκαετίες,έζησε τη ζωή τού περιπλανώμενου μουσικού, γνωρίζοντας το μπλουζ από πρώτο χέρι ακούγοντας τους μεγάλους μετρ του είδους, όπως ειναι ο Λάιτνινγκ Χόπκινς (Lightnin Hopkins),ο Μάντι Γουότερς (Muddy Waters),ο Τζον Λι Χούκερ (John Lee Hooker), ο Χάουλινγκ Γουλφ (Howlin Wolf) και πολλοί άλλοι.
Η μόνιμη εγκατάστασή του στην Αθήνα έγινε σε μια περίοδο που το Μπλουζ ηταν σε ύφεση.Οι συνεργασίες με μουσικούς είναι πάρα πολλές ,καθώς και οι εμφανίσεις. Στο μεταξύ ο καλλιτέχνης διένυσε μια μεγάλη διαδρομή στο εξωτερικό παίζοντας σε διάφορα κλαμπ . Στην Ρώμη τράβηξε την προσοχή πολλών Ιταλών που εντυπωσιάστηκαν από τη σκηνική του παρουσία και προσφέρθηκαν να εντάξουν κομμάτια του σε μια συλλογή που κυκλοφόρησε στην Ιταλία. Αργότερα με αυτά τα τραγούδια ο Δημήτρης Δημητράκας (Panx Romana) γίνεται παραγωγός του και παίζει τύμπανα, στο δεύτερο και σημαντικότερο άλμπουμ που καθόρισε την αναγνώριση του Κύτταρη.

Δισκογραφία
1980,»ΣΠΕΡΟΥΪ LIVE»,BLUES PRODUCTION
1990,»MONASTIRAKI BLUES», BLUES PRODUCTION
1998,»ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΩΡΟΥ»,ΒLUES PRODUCTION
2006,»MONASTIRAKI BLUES»,FUSION ARTS by “Atlantis fm”
2010,»ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΩΡΟΥ»,ΒLUES PRODUCTION,
(επανέκδοση του αρχικού)
2013,’’BLUES SPELL’’,VOLUME.

Suppot
Ο Σπύρος Μπάρλας με Φυσαρμονικα o Frontman των Μεσσολογγιτων Blues Bash

Blues Dj Set
Δημήτρης Μαχαλιώτης
Παραγωγος του Ράδιο Ελεύθερος με μια απο τις Μεγαλύτερες Συλογές Blues στην Ελλαδα