“Ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη”

Σε σχέση με την δημοσίευση της στήλης με τίτλο “Μέσω του λευκού το φλέρτ με το «μαύρο»” ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Νίκος Καζαντζής επικοινώνησε με το ΑγρίνιοCulture.gr καταθέτοντας τα εξής:

Σε σχέση με το άρθρο που δημοσιεύσατε, θέλω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις, εκπροσωπώντας στο μέτρο του δυνατού και τους συναδέλφους που ψήφισαν λευκό.
Η λευκή ψήφος μας στο ψήφισμα που έφερε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, ήταν στα πλαίσια της εναντίωσής μας στην οποιαδήποτε παρέμβαση προς στη Δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι είναι άδικο το άρθρο που δημοσιεύσατε, για όσους με την ψήφος τους τιμούν την Ελληνική Δικαιοσύνη και τίποτε περισσότερο. Καζαντζής
Για μένα είναι λανθασμένη η τοποθέτηση για όσους ψήφισαν λευκό “στηρίζουν Χρυσή Αυγή” και μάλιστα προς επαλήθευση του ισχυρισμού αυτού, εμείς σε καμία περίπτωση δεν αναφερθήκαμε σε κόμματα. Εκείνο που μας ενόχλησε ήταν ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε ένα άλλο ψήφισμα προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο, σε σχέση με αυτό που ψηφίστηκε στην ΠΕΔ. Φασίστες βρίσκονται παντού, σε όλες τις παρατάξεις. Η λευκή ψήφος μας δεν έχει καμία σχέση με κομματικές αποχρώσεις, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη. Φυσικά και εναντιωνόμαστε σε άτομα που προξενήσει με τις αποτρόπαιες πράξεις τους θλίψη και πόνο σε άλλους ανθρώπους, αλλά αυτό δυστυχώς συμβαίνει από άτομα που βρίσκονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και κομματικές αποχρώσεις. Καλό θα ήταν η όποια δημοσιογραφική άποψη αποτυπώνεται να δημιουργείται, αφού πρώτα ερωτώνται και αυτοί τους οποιούς αφορά. Εμείς θα θέλαμε να ψηφίσουμε ένα ψήφισμα που θα αφορούσε την εναντίωσή μας σε οποιαδήποτε τέτοια γεγονότα, αλλά θα θέλαμε το ψήφισμα αυτό να είναι αποκομμένο από οποιαδήποτε μομφή ενάντια στη Δικαιοσύνη. Τονίζω επίσης ότι η δική μας παράταξη και αυτή στο δημοτικό συμβούλιο και αυτή που μας εκφράζει κομματικά, είναι δημοκρατική. Το έχουμε αποδείξει επανειλημμένως, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που θέλουν να περνά κάθε φορά η δική τους γνώμη ακόμη κι αν δεν τη συμμερίζονται όλοι. Τα ψηφίσματα που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο καλό θα ήταν να αφορούν μόνο πολύ σοβαρές περιπτώσεις και να μην έρχεται ψήφισμα κάθε φορά για κάθε τι που συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία. Έτσι θα αποκτούσε και το κάθε ψήφισμα ιδιαίτερη χρησιμότητα και δεν θα ήταν απλά ένα χάρτι ή μια επιστολή που θα πετάγονταν πάνω σε κάποιο γραφείο, μόνο και μόνο για να πούμε έτσι ότι είμαστε και εμείς εκεί. Δυστυχώς πολλές φορές τα ψηφίσματα που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, έρχονται γιατί κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως παράγοντα. Δεν πρέπει να είναι έτσι όμως. Τα ψηφίσματα πρέπει να έχουν μια άλλη οντότητα, για να έχουν άλλη σοβαρότητα και να λαμβάνονται υπ΄όψιν.