Τέχνη με περιτύλιγμα Παντελίδη

Τελικά εκεί στο δημαρχείο, όσο και να προσπαθούν -δεν προσπαθούν, αλλά κουβέντα να γίνεται- το οννεδίτο πνεύμα και την αύρα της μπουζουκλερί δεν θα μπορέσουν να τα αποτινάξουν από πάνω τους. Έκθεση του Παπατρέχα εγκαινιάστηκε στην παλιά Λαχαναγορά και στο κανάλι του δημάρχου Αγρινίου στο youtube ανέβηκε το σχετικό βίντεο από τα εγκαίνια. Στα πρώτα και τελευταία 20 δευτερόλεπτα του βίντεο τα γενικά πλάνα από την έκθεση έχουν ως μουσική υπόκρουση την εισαγωγή από το “Λιώμα Σε Γκεμό” του Παντελή Παντελίδη!

Φαίνεται ότι εκεί στο δεύτερο όροφο του μεγάρου της Χαριλάου Τρικούπη έχει μαζευτεί πολύς κόσμος που νοιάζεται δήθεν για το δήμαρχο και την εικόνα της δημοτικής αρχής, αλλά όλο χουνέρια του κάνουν… Ο δήμαρχος βέβαια έχει σοβαρότερες υποθέσεις να ασχοληθεί από το κανάλι του στο youtube. Πάντως πρέπει να πέφτει πολύ καψουροτράγουδο στο youtube εν ώρα… εργασίας από τους συνεργάτες και την ομάδα του δημάρχου. Ίσως γι’ αυτό βάλανε και “πόρτα” εκεί στο δεύτερο όροφο… Ίσως δε η κοπέλα που με ευγένεια σε ρωτά “ποιον θέλετε να δείτε;” πριν πατήσει το κουμπί για να ανοίξει η πόρτα, να έχει και κάποιο άλλο κουμπάκι σαν αυτό του πορτιέρη στα μαγαζιά που κλείνει τη μουσική μόλις περνάει το περιπολικό της αστυνομίας… Ποιός ξέρει πόση Πόαλα; Πόση Βίλλυ Ραζή; Και πόσος Βέρτης να πέφτει;

Ας μην είμαστε όμως υπερβολικοί. Ποιος πολιτισμός; Ποιο culture; Και ποια εικαστικά γεγονότα; 6 εκατομμύρια θεάσεις έχει στo youtube το “Λιώμα Σε Γκεμό” του Παντελίδη! Αυτός είναι ο λαός! Και με υπόκρουση τον Παντελίδη που ξέρεις… Μπορεί να ξεγελαστεί κάποιος και να μπει και στην έκθεση του Παπατρέχα.