Το πρόγραμμα εορτασμού του πολιούχου του Αγρινίου Αγίου Χριστοφόρου

Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και λαμπρότητα θα λάβει χώρα και φέτος ο Εορτασμός του Πολιούχου της πόλης του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου. Στην πόλη του Αγρινίου υπάρχουν δυο Ιεροί Ναοί αφιερωμένοι στο όνομά του. Ο Παλαιός Ναός του Αγίου, ο οποίος κτίστηκε το 1847 και βρίσκεται στο άλσος, βόρεια της πόλης και ο νέος Ιερός Ναός, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1920 και εγκαινιάστηκε το 1937. Η μνήμη του Αγίου τιμάται στις 9 Μαΐου, ημέρα η οποία έχει οριστεί αργία για το Αγρίνιο. Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα τελέσει εορταστικές εκδηλώσεις, από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τρίτη 10 Μαΐου 2016.

Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις θα παραστούν οι Μητροπολίτες κκ Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος, αρχιερείς και ιερείς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τρίτη 3 Μαΐου 2016
7.00μ.μ.: «Εσπερινός της Αγάπης» στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου (Παλαιό).
8.00μ.μ.:«Σήμερα Χριστός Ανέστη…» Πασχαλινή Εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου με παραδοσιακά τραγούδια από την Παιδική Χορωδία της Ενορίας του Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδος και τη Νεανική Παραδοσιακή Χορωδία της Ενορίας Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, υπό την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Κυριακή 8 Μαΐου 2016
7:00 μ.μ.:
α) Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, όστις θα κηρύξει τον θείον λόγον και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.
β) Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (Παλαιό).

7.15 μ.μ.: Παράσταση Παιδικών Χορευτικών (Αθλητικό Κέντρο Δύο Ρεμάτων)
Συμμετέχουν:
Χορευτικά Τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α. )
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου ( Γ.Ε.Α. )
Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΡΟΥΜΕΛΗ»
Πολιτιστικός Σύλλογος « ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ»
Πολιτιστικός Σύλλογος « ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ»
Σύλλογος «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΘΕΣΤΙΕΩΝ»
Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
Λαογραφικός Όμιλος «ΡΙΖΕΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος « ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»
Σύλλογος Ποντίων Αιτ/νίας «Δ.ΨΑΘΑΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης «ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ»
Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΓΟΥΡΙΑΣ – ΣΤΑΜΝΑΣ – ΛΟΥΤΡΩΝ ΣΤΑΜΝΑΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ
Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΖΟΡΜΠΑΣ»
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ»

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016
7:00 π.μ.:
α) Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου(Νέο) προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, όστις θα κηρύξει τον θείον λόγον, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.
β) Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (Παλαιό).

6:25 μ.μ.: Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου
6:30 μ.μ.:
Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, όστις θα κηρύξει τον θείον λόγον, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.
7:15 μ.μ.: Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.

10:00 μ.μ.:Λαϊκή μουσικοχορευτική βραδιά (Πλατεία Δυο Ρεμάτων).

Τρίτη 10 Μαΐου 2016
9:00 μ.μ.: «ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ»
Ρεσιτάλ τραγουδιού με την Υψίφωνο κ. Μαίρη Κοσμά.
Αφιερωμένο στη μνήμη του Αθανασίου Παλιούρα, Καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων(Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου).