“Μύρισαν” εξουσία μερικοί στη ΝΔ

Θέσεις μάχης παίρνουν αρκετά γαλάζια στελέχη βλέποντας αφ΄ενός τη δημοσκοπική άνοδο του κόμματος και αφ΄ετέρου πολύ κοντά το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες. Όταν φυσικά οι συνθήκες “μυρίζουν” εξουσία και πόστα, πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι…

Έτσι και στην Αιτωλοακαρνανία, η εορταστική περίοδος του Πάσχα ήταν ευκαιρία για κάποιους που έχουν τη σχετική πρεμούρα -να προλάβουν ενδεχομένως τις διαδικασίες του κόμματος για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων- να μετρήσουν τις δυνάμεις τους εσωκομματικές και μη, αναζητώντας συμμάχους για την προσεχή μάχη των εκλογών. Σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αγρινίου συναντήθηκε τις προάλλες παλιός πολιτευτής του κόμματος από την περιοχή του Μεσολογγίου με πολιτικούς του φίλους. Και μπορεί η κοινωνία κάτι τέτοιους να τους θυμάται για την απραξία τους, παρ΄όλα αυτά η πρόσβαση στα κεντρικά του κόμματος τους δίνει το δικαίωμα να ονειρεύονται την επάνοδο στα ψηφοδέλτια.

Ανάμεσά στους πολιτκούς φίλους του εν λόγω επίδοξου πολιτευτή βρέθηκαν και νεοεκλεγέντα στελέχη των οργανώσεων της ΝΔ σε δημοτικό και νομαρχιακό επίπεδο. Τα οποία στα ματιά στελεχών που μάλλον έχουν χάσει το έρεισμα στην τοπική κοινωνία φαντάζουν ως τσοπάνηδες του γαλάζιου “μαντριού”… Το θέμα όμως δεν είναι υποσχέσεις στήριξης που δόθηκαν ή δεν δόθηκαν στον κάθε επίδοξο πολιτευτή, αλλά το αν αυτοί που εκλέχθηκαν στα τοπικά όργανα του κόμματος αντιλαμβάνονται ως τέτοιο το ρόλο της κομματικής οργάνωσης. Και για να συμμετέχουν σε τέτοια ραντεβουδάκια μάλλον έτσι τον αντιλαμβάνονται το ρόλο τους.