Κινητοποιήσεις και στο Αγρίνιο για το ασφαλιστικό – φορολογικό [pics]

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα καθώς στη Βυλή ψηφίζεται το Σαββατοκύριακο το νέο Ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό σύστημα. 48ωρη γενική απεργία σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου και αύριο Σάββατο 7 Μαΐου κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

 photo P5061069_zpsthh8neav.jpgΣτο Αγρίνιο απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία πραγματοποίηθηκε από το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ συμμετείχαν επίσης το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, η Β’ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και η Λαϊκή Ενότητα, κ.α. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ν.Τ. Αιτωλοακαρνανίας της ΑΔΕΔΥ Θανάσης Γαλατάς και την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο Δημήτρης Δήμας, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διοργανώνουν απεργιακές συγκεντρώσεις και τις επόμενες ημέρες καλώντας «τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με διαδικασίες κατεπείγοντος φέρνει για ψήφιση στη βουλή το αντιλαϊκό πακέτο για το ασφαλιστικό – φορολογικό». Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου αύριο, Σάββατο 7 Μαΐου, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 9 π.μ. και την Κυριακή στις 10:30 π.μ.