Οι αποφρακτικές εργασίες σώζουν τα αποχετευτικά δίκτυα

Το αποχετευτικό δίκτυο μιας ολόκληρης πόλης δεν είναι απλή υπόθεση, όπως μπορεί να φανταζόμαστε όσοι δεν είμαστε γνώστες του αντικειμένου. Και αυτό γιατί αποτελείται από ένα πυκνό δίκτυο αγωγών και σωληνώσεων που πρέπει να λάβει υπόψη του ένα σωρό παραμέτρους, όπως είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της πόλης, η γνώση του υπεδάφους, το φυσικό περιβάλλον, η υγιεινή των κατοίκων, η γειτνίασή του ή η απόστασή του από άλλα δίκτυα (π.χ. μετρό, ηλεκτρικό δίκτυο) και πολλά-πολλά άλλα ζητήματα.
Ομοίως και τα προβλήματα που προκύπτουν δεν είναι πάντοτε ίσης σοβαρότητας και ευκολίας επίλυσής τους. Ένας βουλωμένος αγωγός ενός διαμερίσματος π.χ. δεν απαιτεί τόση δουλειά όση η απάντληση υδάτων από έναν πλημμυρισμένο δρόμο ή το ξεβούλωμα ενός μεγάλου, κεντρικού φρεατίου από φερτά υλικά (κλαδιά, κορμοί δέντρων) ύστερα από μια νεροποντή. Ωστόσο για κάθε περίπτωση τη λύση στο πρόβλημα θα δώσουν οι εταιρείες αποφράξεων, μεταξύ των οποίων και η www.apofraxeis24h.gr  είτε μόνες τους είτε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική για τις πιο σοβαρές υποθέσεις, όπου η κρατική παρέμβαση ως συνήθως δεν αρκεί.
Στις απλές περιπτώσεις, όπου το βούλωμα αφορά συνήθως σωλήνες διαμερισμάτων, η απόφραξη γίνεται με ειδικά εργαλεία όπως η ατσαλίνα, οι πλαστικοί σωλήνες με νερό υπό πίεση, οι κάμερες για να εντοπιστεί το πρόβλημα κ.ά. Ο χρόνος της εργασίας κυμαίνεται γύρω στα 40-45 λεπτά και το κόστος είναι λογικό και τις περισσότερες φορές… συζητήσιμο. Πριν λοιπόν προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση μόνοι μας διαβάζοντας το εγχειρίδιο του… μικρού υδραυλικού, κάνοντας τις περισσότερες φορές μεγαλύτερη ζημιά, ας δείξουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς, που κάτι παραπάνω ξέρουν από μας.
Όταν πάλι η εργασία της απόφραξης αφορά πιο περίπλοκες καταστάσεις, που μπορεί να έχουν να κάνουν με ένα κεντρικό φρεάτιο μιας πολυκατοικίας ή με τις σωληνώσεις ολόκληρου δρόμου, εκεί επιστρατεύεται όλη η τέχνη και η μαστοριά των ειδικών, αλλά και όλος ο τεχνικός εξοπλισμός που έχουν στα χέρια τους οι εταιρείες αποφράξεων. Και αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά εργαλείων, όπως είναι τα απολύτως υδατοστεγή βυτιοφόρα, οι σωλήνες απάντλησης, κοπτικά εργαλεία (πριόνια, φρέζες, τρυπάνια, δίσκοι), κάμερες, καντράν που δείχνουν την ποσότητα και την πίεση του νερού κ.ά.
Όλα αυτά όμως αφορούν το τεχνικό μέρος των εταιρειών αυτών, το «άψυχο» θα λέγαμε. Γιατί υπάρχει και το έμψυχο, που έχει να κάνει με τους πεπειραμένους αλλά και εργατικούς υπαλλήλους των επιχειρήσεων του χώρου, που είναι διαθέσιμοι για τους πελάτες όλο το 24ωρο και αποτελούν ουσιαστικά το μεγαλύτερο «κεφάλαιο» κάθε εταιρείας. Μεράκι, τεχνογνωσία και υλικός εξοπλισμός αποτελούν λοιπόν μια τριάδα την οποία κανένα πρόβλημα και καμία βλάβη δεν μπορεί να νικήσει. Αρκεί να επιλέξουμε τη σωστή εταιρεία, εκείνη που δεν κάνει «αρπαχτές» αλλά εκείνη που αποδεδειγμένα δίνει λύσεις και βρίσκεται πρόθυμα στο πλευρό του πελάτη.
Είτε λοιπόν δούμε στενά ατομικά το θέμα της αποχέτευσης είτε ευρύτερα, ως έναν τομέα που αφορά ολόκληρη την πόλη μας, αξίζει να δώσουμε σημασία στο θέμα των αποφράξεων είτε προληπτικά είτε παρεμβατικά προκειμένου να εξασφαλίσουμε την άριστη λειτουργικότητα του δικτύου μας, ώστε να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια και την «ευεξία» τόσο του σπιτιού μας όσο και του γενικότερου περιβάλλοντός μας, επ’ ωφελεία της υγείας, της δικής μας και της οικογένειάς μας.