«Ανοίγει» ο δρόμος για προμήθεια νέων πυροσβεστικών οχημάτων ύψους 7 εκατ. ευρώ στη Δυτ. Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 για την ανανέωση μέρους του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων στην Περιφέρειά μας.Ειδικότερα πρόκειται για τη Δράση «Επενδύσεις σε μέσα και συστήματα πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών» συνολικού ύψους 7.000.000 ευρώ.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να αποκατασταθούν τα πεπαλαιωμένα οχήματα, με την ευκαιρία που δίνεται, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και εξοπλισμού μέσω του ΕΣΠΑ» υπογράμμισε ο Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Για εμάς η Πολιτική Προστασία και η διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα και για το λόγο αυτό το επίπεδο συνεργασίας με το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, προκειμένου να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους της προμήθειας αναγκαίων πυροσβεστικών οχημάτων στην Δυτική Ελλάδα».
Στόχος είναι να ανανεωθεί πέρα από τα οχήματα και ο αναγκαίος εξοπλισμός για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, των εκτάκτων αναγκών, αλλά και για την πρόληψη και τη μείωση των κινδύνων που οδηγούν σε καταστροφές.
Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ-ΕΣΠΑ και μόνο η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται υπογεγραμμένη στην «Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 28, Πάτρα 26441) μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2016, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον προϊστάμενο Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της ΕΥΔ/ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Βαγγέλη Γεωργίου στο τηλέφωνο 2613611406 /email: egeorgiou@mou.gr και στην Γλυκερία Κατηφόρη στο τηλέφωνο 2613611426 /email: gkatifori@mou.gr.