3ο anti-festival στα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου

Η Αριστερή Πρωτοβουλία, δηλαδή εμείς οι απλοί πλην πολιτικοποιημένοι φοιτητές, παρεμβαίνουμε αποφασιστικά στο σύνολο της φοιτητικής κοινότητας με κάθε μέσο, με στόχο να οικοδομήσουμε την κοινωνία του αύριο. Μια κοινωνία που όπως εμείς την θέλουμε πρέπει να ενδιαφέρεται για τα κοινά, να την διακατέχουν αισθήματα ευθύνης, ανθρωπισμού, αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης των αναγκών της.

3ο anti-festivalΤο 3ο anti-festival, πραγματοποιείται σε μια περίοδο μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών αναταραχών. Το νέο ασφαλιστικό γονατίζει περαιτέρω την κοινωνία και η τωρινή συγκυβέρνηση συνεχίζει το επιτελικό έργο της, πιστός συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων και πολιτικών της ΕΕ και του κεφαλαίου. Μέσα από την κρίση είδαμε να ξεπηδάνε κοινωνικά φαινόμενα τα οποία είχαν ξεχαστεί. Συλλογικές κουζίνες, συζητήσεις, ένας διαφορετικός τρόπος διασκέδασης. Απέναντι στο βωμό του κέρδους, του ατομικισμού, του σεξισμού, των σύγχρονων προτύπων επίδειξης και lifestyle, προτάσσουμε μια καθημερινότητα αλληλεγγύης, συνύπαρξης αλλά και συνεργατικότητας. Διασκεδάζουμε όπως αγωνιζόμαστε!

Πιστεύουμε ότι η ψυχαγωγία δεν μπορεί να είναι εμπορευματοποιημένη, διότι αποτελεί αγαθό. Για τον λόγο αυτό, δεν βάζουμε ποτέ είσοδο στις εκδηλώσεις μας, ειδικότερα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Αντιστεκόμαστε σε κάθε τρόπο ψυχαγωγίας που προάγει διακρίσεις, ρατσισμό και σεξισμό. Ταυτόχρονα, αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικοποίησης αποτελεί και η διασκέδαση. Δεν γνωριζόμαστε μόνο μέσα από στοίβες βιβλίων, εργαστηρίων και απρόσωπες εξεταστικές, αλλά και με πολιτιστικά δρώμενα όπου θέλουμε να δώσουμε μια διαφορετική χροιά στον όρο ψυχαγωγία ενάντια στο πώς έχει επιβληθεί στις μέρες μας. Μουσική, προβολές, συζητήσεις θα είναι κάποια από τα κομμάτια του φεστιβάλ μας.

Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, για τρίτη χρονιά, στο Anti-festival, που διοργανώνει η Αριστερή Πρωτοβουλία στα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου, το Σάββατο 28 Μαΐου.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00
Στο χώρο θα υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ εκθέσεις χειροποίητων κοσμημάτων, βιβλίων και άλλων ειδών κ.α.
Παράλληλα, θα γίνεται συλλογή τροφιμών/ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες/μετανάστες
18:00 Προβολή του Oppression Documentary των Μυρτώ Συμεωνίδου και Νίκου Πανιεράκη
19:00 Προβολή του Golden Dawn: A Personal Affair (“Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση” ) της Αγγελικής Κουρούνη.
Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και συζητήσεις.

21:30 Συναυλία με τους
– Άγνωστος Χειμώνας 07
– Requiem
– Bona side
– Smokin Groove
– Σύρραξη

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ