Παιδικές χαρές : Καθυστέρησε το κλείσιμο των ακατάλληλων, δεν υπάρχουν χρήματα για νέες

Το θέμα των παιδικών χαρών τέθηκε στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου εκτός ημερήσιας διάταξης, με αφορμή την έκθεση τεχνικής εταιρείας που κλήθηκε από τον Δήμο Αγρινίου να ελέγξει την καταλληλότητα των παιδικών χαρών, η οποία διαπίστωσε ότι μόνο δύο παιδικές χαρές πληρούν τις προδιαγραφές καταλληλότητας.

Το θέμα έφερε στη συνεδρίαση με μορφή ερώτησης ο επικεφαλής της παράταξης “Αγρίνιο, Ανατροπή Τώρα” Δ. Τραπεζιώτης ζητώντας να μάθει το χρονοδιαγράμμα των ενεργειών που προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή για να επαναλειτουργήσουν οι παιδικές χαρές με τις προδιαγραφές που προβλέπονται από το νόμο. Αρχικά βέβαια κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι παρόλο που το θέμα είχε τεθεί ξανά από την παράταξή του προ μηνών, η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα, αντιθέτως οι ακατάλληλες παιδικές χαρές όλο αυτό το διάστημα λειτουργούσαν σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου απαντώντας αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της διαδικασίας να ανατεθεί σε πιστοποιημένο φορέα ο έλεγχος των παιδικών χαρών, όπου πράγματι παραδέχθηκε ότι μόνο δύο παιδικές χαρές πληρούν τις προδιαγραφές λειτουργίας και πως για 54 παιδικές χαρές ξεκίνησε η διαδικασία αποξήλωσης των εξαρτημάτων τους. Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου στηλίτευσε την απάντηση του έδωσε το Υπ. Εσωτερικών σε σχετική ερώτηση των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την καταλληλότητα των παιδικών χαρών στο νομό. “Το Υπουργείο απάντησε πως έχει δώσει ΣΑΤΑ στους δήμους για επενδυτικούς σκοπούς, αλλά η ΣΑΤΑ που παίρνει ο δήμος Αγρινίου είναι μόνο 1,2 εκατ. ευρώ και δεν φτάνει ούτε για “φου”, χρειάζεται περισσότερη χρηματοδότηση για να αποκατασταθούν όλες οι παιδικές χαρές με όργανα που να ποληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται” είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στον Δ.Τραπεζιώτη λέγοντας ότι δεν μπορεί από τη μια ζητά να αποκατασταθούν οι παιδικές χαρές και να σφραγιστούν οι ακατάλληλες και από την άλλη άνθρωποι της παράταξής του να ξεσηκώνουν τον κόσμο στις γειτονιές -όπου ξηλώθηκαν τα ακατάλληλα εξαρτήματα- λέγοντάς τους ότι “ο δήμαρχος σας ξηλώνει τις παιδικές χαρές”…

Είναι πάντως βέβαιο πως αφ΄ενός το κλείσιμο των ακατάλληλων παιδικών χαρών άργησε να γίνει, όπως επίσης ότι τα χρήματα που απαιτούνται για να εξοπλιστούν όλες οι παιδικές χαρές με κατάλληλα όργανα δεν υπάρχουν αυτή την εποχή στους δήμους.