Ιδρύονται Λυκειακές Τάξεις στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αγρινίου

Θετικά γνωμοδότησε, μετά πρόταση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλ/νίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου υπέρ της Ίδρυσης Λυκειακών Τάξεων, στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αγρινίου.

Η ίδρυση αυτή κρίνεται αναγκαία διότι μαθητές που αποφοιτούν από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αγρινίου δεν έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την ολοκλήρωση των σπουδών τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διότι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου καθώς και των άλλων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας δεν υπάρχει Επαγγελματικό Λύκειο. Όσο αφορά τις ειδικότητες, στις προτεινόμενες προς ίδρυση Λυκειακές Τάξεις είναι απαραίτητο να υπάρχει η συνάφεια με τις ειδικότητες που λειτουργούν στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αγρινίου και τα ΕΠΑ.Λ. της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής (αγροτική περιοχή Αιτωλ/νίας – αστικά κέντρα Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου – Αμφιλοχίας) προτείνεται να λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες:
1. Τεχνικό Φυτικής Παραγωγής (Τομέας Γεωπονίας – Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής).
2. Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου (Τομέας Γεωπονίας – Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής).
3. Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών (Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας).
4. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Τομέας Πληροφορικής).
5. Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ (Τομέας Πληροφορικής).
Οι μαθητές που προβλέπεται να φοιτήσουν το σχολικό έτος 2016 – 2017 ανέρχονται σε 24, (6 τελειόφοιτοι, 12 απόφοιτοι του ΕΕΓ Αγρινίου καθώς και 6 τελειόφοιτοι με γνωματεύσεις του ΚΕΔΔΥ Αιτωλ/νίας, των Γυμνασίων του Δήμου Αγρινίου.
Οι Λυκειακές Τάξεις του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, θα λειτουργήσουν στο χώρο που στεγάζεται το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αγρινίου. Η ίδρυση και Λειτουργία των Λυκειακών Τάξεων θα συμβάλλει στη βελτίωση και ενίσχυση των νοητικών και κοινωνικών δυνατοτήτων των μαθητών, στην ωρίμανση και καλύτερη προσαρμογή τους στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, στην εκπαίδευση και επαγγελματική εξειδίκευσή τους, ώστε να είναι πιο αυτόνομοι και λειτουργικοί ως ολοκληρωμένες και μοναδικές προσωπικότητες.