Ξεκινά τον Ιούνιο το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Δήμο Μεσολογγίου

Μετά από μια πενταετία περίπου ξεκινά και πάλι η μέθοδος της ανακύκλωσης στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.Στόχος της προσπάθειας, είναι η μείωση του όγκου των αστικών απορριμμάτων, αλλά και η γενικότερη εξοικονόμηση πόρων από τα ανακυκλώσιμα υλικά. Ωστόσο, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δήμος προωθεί επιπλέον ενέργειες και δράσεις, όπως η προμήθεια νέων κάδων και η υπογειοποίηση ειδικά στα σημεία τα οποία παρουσιάζουν έντονα προβλήματα.

Σε πρώτη φάση εφαρμογής, η ανακύκλωση θα αφορά τρία υλικά (γυαλί, χαρτί και πλαστικό-σίδηρος-αλουμίνιο), αρχής γενομένης σε λίγες ημέρες από το γυαλί, όπου σε πρώτη φάση θα υπάρξει ενημέρωση των καταστηματαρχών και χορήγηση ειδικής σακούλας για το σκοπό αυτό. Στις 13 Ιουνίου τέλος, θα ξεκινήσει η διαδικασία για τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί και πλαστικό-σίδηρος-αλουμίνιο).Το πρόγραμμα, θα ξεκινήσει πιλοτικά από τη Δ.Ε. Μεσολογγίου και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλο το Δήμο.

Σε δήλωσή του για το θέμα της ανακύκλωσης, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος σημειώνει ότι «Είναι αναγκαία και επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος της ανακύκλωσης. Ωστόσο, απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες μας, θα ήθελα να επισημάνω πως κάθε ενέργεια, δράση και πρωτοβουλία θα πρέπει για να επιτύχει, να έχει διασφαλισμένη τη συνεργασία των πολιτών. Όποιο μέτρο κι αν ληφθεί, είναι σαφές ότι αυτό που θα λύσει τα προβλήματα, είναι η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και αισθήματος διαφύλαξης του αστικού χώρου μας. Καλώ λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να συνδράμουν την προσπάθεια του Δήμου μας».