Επίσκεψη μαθητών στο Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγρινίου

Ενημερώθηκαν για το «ουράνιο τόξο των λαχανικών»
Τη Δευτέρα, 23/5/2016, μαθητές του 23ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου, του 1ου Νηπιαγωγείου και του 2ου ολοήμερου Αγίου Κωνσταντίνου επισκέφτηκαν το Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγρινίου.

Στους μαθητές έγινε ξενάγηση, γνωρίστηκαν με τους ωφελουμένους και ενημερώθηκαν για τα στάδια ανάπτυξης ενός φυτού από το σπόρο έως την πλήρη ανάπτυξή του. Επιπλέον ενημερώθηκαν για το «ουράνιο τόξο των λαχανικών» από την Κοινωνική Λειτουργό κα. Αλεξάνδρα Νότη, ομαδοποίησαν τα φυτά και τοποθέτησαν μικρά καρτελάκια ως προς το είδος και το χρώμα τους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν και οι ίδιοι σπόρους με τη βοήθεια των Γεωπόνων του Δημοτικού Λαχανόκηπου, Κοντοδήμα Ηλία και Κατερίνα Λοΐζου.

«Οι επισκέψεις αυτές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Στόχος του Δήμου και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας είναι οι επισκέψεις αυτές να συνεχιστούν, ώστε να καλλιεργηθεί στα παιδιά η περιβαλλοντική συνείδηση και να γνωρίσουν πόσο σημαντικό είναι να τρώμε φρούτα και λαχανικά» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Μελιάδης.