Θεατρική παράσταση για την ενίσχυση του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων

Θεατρική ομάδα Καλυβίων “παιΖΟΥΜΕ” Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου

Την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Καλυβίων. Θεατρική παράσταση με σκοπό την ενίσχυση του Δημοτικού σχολείου Καλυβίων, από το οποίο κλάπηκε απαραίτητος εξοπλισμός για την εκπαίδευση των παιδιών. Στην είσοδο του σχολείου θα υπάρχει κουτί για συγκέντρωση χρημάτων.

Ποιος είπε πως τα παραμύθια είναι μόνο για τα παιδιά; Το συγκεκριμένο θεατρικό παραμύθι πάντως, απευθύνεται και αφορά εμάς, τους μεγάλους. Σκοπός του είναι να μας διασκεδάσει, να μας γυρίσει πίσω στα χρόνια της αθωότητας αλλά και να μας προβληματίσει. Μας μαθαίνει πώς να βρίσκουμε την εαυτό μας όταν νιώθουμε πως τον χάνουμε. Οι αναμνήσεις από πολλά κλασικά παραμύθια (Κοκκινοσκουφίτσα, Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Κοντορεβιθούλης, κ.ά.) διασταυρώνονται, συνδυάζονται, περιπλέκονται και φτιάχνουν την περιπετειώδη διαδρομή μιας αλλόκοτης ηρωίδας. Ένα μυητικό ταξίδι είναι, λοιπόν, το Περπατώ εις το δάσος, η πορεία ενός ανθρώπου, του κάθε ανθρώπου, στη ζωή, για ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του και τους άλλους και να ταξιδέψει στον κόσμο.
Η θεατρική μας ομάδα παρουσιάζει το θεατρικό παραμύθι σε 7 εικόνες Περπατώ εις το δάσος- Αλλιώς, της Στέλλας Μιχαηλίδου σε διασκευή Μαρίνας Καραφά. Η διασκευή είχε σκοπό να «φέρει» το έργο πιο κοντά στο ενήλικο κοινό. Η παράσταση είναι πρωτότυπη, έχει βασιστεί στην μπρεχτική αποστασιοποίηση του ηθοποιού από τον ρόλο του, οι ηθοποιοί αλλάζουν ρόλους επί σκηνής και ρόλους μεταξύ τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
σκηνοθεσία/μουσική επιμέλεια: Μαρίνα Καραφά
σκηνικά: βεστιάριο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
επιμέλεια ήχου: Πάνος Μπελεβώνης
ειδικές κατασκευές: Μαρία Χρυσικού, Μάκης Μπελεβώνης
επιμέλεια αφίσας/προγράμματος: Μαρία Χρυσικού
βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χρυσικού

ΠΑΙΖΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά)
Εύη Καλαμουδάκου
Χρήστος Κονδύλης
Ρούλα Κωνσταντάρα
Γεωργία Παντολέινα
Μάρθα Παπακωστοπούλου
Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Μαρία Χρυσικού
και η μικρή Μαριέτα Μπελεβώνη
φωνή γιαγιάς: Νώντας Νεοφώτιστος