Παραστάσεις του «Mικρού Θεάτρου»

Το Μικρό Θέατρο, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κλείνει τον δημιουργικό κύκλο αυτής της θεατρικής χρονιάς μέσα από την δημιουργία και την παρουσίαση των παραστάσεών του.

Κυριακή 12 Ιουνίου 6:30 μμ θα παρουσιαστεί η παράσταση του παιδικού τμήματος (τμήμα δημοτικού) «Ασκήσεις Ύφους» του Ραιημόν Κενώ. Το έργο βασίζεται σε μια βασική τεχνική του θεάτρου και παρουσιάζει μια απλή ιστορία (ένα περιστατικό σε ένα λεωφορείο)σε δέκα διαφορετικές εκδοχές.Βασική τεχνική για την δουλειά της διαφορετικής θεατρικής σκέψης μέσα από ένα κείμενο που το χαρακτηρίζουν η ευφυία και το χιούμορ.

16,17,18,19,20 Ιουνίου 9:15 μμ έρχεται η παράσταση του τμήματος ενηλίκων «Όνειρο θερινής νυκτός» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Ένας φανταστικός και ένας γήινος κόσμος μπερδεύονται μεταξύ τους, μπερδεύονται στα πόδια μας και μας κάνουν συμμέτοχους στη φάρσα και στο όνειρο. Η άρτια δουλεμένη ομάδα της Κατερίνας Καραδήμα, η απαιτητική εκπαίδευση πάνω στον σαιξπηρικό λόγο και όχι μόνο και μια ιδιαίτερη, σύγχρονη, κωμική και συνάμα ονειρική σκηνοθετική ανάγνωση είναι οι λόγοι που κάνουν δυνατή τη συγκεκριμένη παράσταση.

23,24 Ιουνίου 9:15 μμ έρχεται η devised παράσταση από το τμήμα εφήβων του Μικρού Θεάτρου «Άστα τα νευράκια σου ανακατωμένα». Μετά την περσινή παράσταση «Οι λύκοι στην χώρα των τραυμάτων» που παίχτηκε στη στέγη γραμμάτων και τεχνών, η ομάδα φέτος δουλεύει πάνω στον θυμό και ψάχνει το πως οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι δράσεις και οι αντιδράσεις τους, παίρνουν μορφή, βγαίνουν από μέσα τους,μεταφράζονται σε θυμό και γίνονται θέατρο.
Η είσοδος για τις παραστάσεις «Ασκήσεις ύφους»(παιδικό τμήμα) και «Άστα τα νευράκια σου ανακατωμένα» (τμήμα εφήβων) θα είναι δωρεάν, με απαραίτητα δελτία εισόδου που οι θεατές θα προμηθεύονται μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης στο ταμείο του μικρού θεάτρου.
Η είσοδος για την παράσταση «Όνειρο θερινής νυκτός» (τμήμα ενηλίκων) είναι 5 ευρώ.

Διδασκαλία τμημάτων – σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα
Μικρό Θέατρο – Κέντρου 26 Αγρίνιο
Τηλ. 2641046619