Restart για τη δημοτική αρχή Παπαναστασίου [HDvideo]

Τους Αντιδημάρχους και τις αρμοδιότητές τους παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου. Ο κ. Παπαναστασίου έκανε λόγο για κινήσεις επιβεβλημένες για τη ορθότερη λειτουργία της δημοτικής αρχής, ενώ χαρακτήρισε τις αλλαγές που έγιναν επανεκκίνηση για τη δημοτική αρχή.

Όσον αφορά την αποπομπή του Ν. Καζαντζή από το σχήμα της δημοτικής αρχής, ο Γ. Παπαναστασίου έδειξε να μην έχει διάθεση να απαντήσει σε όσα αναφέρθηκαν σε βάρος του από τον πρώην αντιδήμαρχο, σχολίασε ωστόσο ότι ο δήμαρχος έχει την ευθύνη, όταν υπάρχουν δυσλειτουργίες, να τις διορθώνει. “Δεν θα κάνω διάλογο” ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε με νόημα πως ο ίδιος επιθυμεί η εικόνα της δημοτικής αρχής να διέπεται από ήθοος και πως δεν θα δεχθεί κρούσματα αλλαζονείας, αλλά και προσωπικές πολιτικές από κανέναν. “Οι δηλώσεις του αποδεικνύουν ότι είχα δίκιο” σχολίασε ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε πως “είμαστε η παράταξη που πολλαπλασιάζει και δεν διαιρεί”. Τέλος ο δήμαρχος Αγρινίου επανέλαβε μια παλιότερη δήλωσή του πως δεν εκβιάζεται και δεν χειραγωγείται από κανέναν εξηγώντας πως οι δηλώσεις του πρώην αντιδήμαρχου έδειξαν ότι εκείνος ήθελε να κρίνει με μη πολιτικούς όρους το δικαιώμα του δημάρχου να κάνει αλλαγές στο σχήμα της δημοτικής αρχής.

Ο Γ. Παπαναστασίου ερωτηθείς για το αν οι αλλαγές αποδεικνύουν ότι είναι ικανοποιημένος από τα 7/8 των αντιδημάρχων, άρα και από το συνολικό σχεδόν έργο της δημοτικής αρχής, απάντησε πως ο δήμος Αγρινίου έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και έχει βελτιώσει πάρα πολλά πράγματα, τα οποία σκοπεύει να παρουσιάσει τον προσεχή Σεπτέμβριο με την ολοκλήρωηση των δύο ετών θητείας της δημοτικής αρχής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά ο δήμαρχος Αγρινίου δεν συγκεκριμενοποιήσε το πότε ο ίδιος θα κάνει αλλαγές στους αντιδημάρχους. “Το ότι αλλαγές μπορεί να γίνουν αύριο ή μετά απόι έξι μήνες ή μετά από ένα χρόνο, είναι αυτονόητο ότι μπορεί να γίνουν, όχι μόνο γιατί κάποιος μπορεί να μην πάει καλά, αλλά γιατί θα πρέπει πιθανόν να ανανεωθεί η δημοτική ομάδα, να υπάρξουν ευκαιρίες και σε άλλους ανθρώπους. Αυτά είναι πιθανά να συμβούν. Το θέμα είναι ότι εδώ δεν υπάρχουν προσωπικές πολιτικές, υπάρχει μια ενιαία γραμμή από αυτή τη δημοτική αρχή και είναι θέμα αρχών και ηθικών αξιών” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου.

Ακόμη ο Γ. Παπαναστασίου κληθείς να σχολιάζει ότι η διεύθυνση Πολιτισμούς Αθλητισμού και Παιδείας διαχωρίζεται σε τρεις αντιδημάρχους, απάντησε πως αυτός ο διαχωρισμός γίνεται για να δοθεί οντότητα σε καθέναν ξεχωριστά από αυτούς τους τομείς. “Είναι τρεις τομείς που είναι πάρα πολύ σημαντικοί για αυτή τη δημοτική αρχή, ζητήματα όπως του αθλητισμού και της παιδείας είναι αυτά στα οποία πρέπει να γκαζώσουμε ακόμη περισσότερο” είπε ο Γ. Παπαναστασίου και αναφέρθηκε περιληπτικά στο έργο της δημοτικής αρχή για τη συντήρηση των σχολείων και την αναβάθμιση του ΔΑΚ Αγρινίου (κολυμβητήριο, γήπεδο κτλ).

Σε ερώτηση για το αν έκανε λάθη ο δήμαρχος Αγρινίου απάντησε: «Δεν είμαι ο φωτεινός παντογνώστης. Πασχίζω από το πρωί μέχρι το βράδυ με τους συνεργάτες μου να κάνουμε κάτι καλύτερο σε αυτό το οικοδόμημα που λέγεται δήμος Αγρινίου. Σαφώς και κάνουμε λάθη. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Κάθε μέρα ανακαλύπτω πράγματα που δεν γνωρίζω και προσπαθώ να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος».