Η σήραγγα της Κλόκοβας διεκδικεί ρεκόρ διάνοιξης [HDvideo + pics]

 photo 160510_KTT_7369_zpsoi1fnhua.jpgΗ διάνοιξή της ολοκληρώθηκε 8 μήνες νωρίτερα
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διάνοιξη της σήραγγας της Κλόκοβας. Η είδηση όμως δεν είναι αυτή καθεαυτή η διάνοιξη, αλλά το γεγονός ότι το κύριο μέρος του μεγαλύτερου και δυσκολότερου τεχνικού έργου της Ιόνιας Οδού, που είναι η σήραγγα της Κλόκοβας, ολοκληρώθηκε 8 μήνες νωρίτερα από μια Ελληνική εταιρία με εγχώρια τεχνογνωσία. Η σήραγγα των 2,9χλμ. διανοίχθηκε σε μόλις 14 μήνες! Οι άνθρωποι μάλιστα της εταιρείας ήδη ψάχνουν τους χρόνους διάνοιξης ανάλογων έργων σε όλο τον κόσμο και είναι πολύ πιθανό η Κλόκοβα να κατέχει ακόμη και παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο κατασκευαστής του έργου διοργάνωσε σήμερα δημοσιογραφική αποστολή για τους εκπροσώπους τοπικών και αθηναϊκών ΜΜΕ, στην οποία συμμετείχε το ΑγρίνιοCulture.gr με σκοπό την παρουσίαση του έργου της Ιόνιας οδού και της σήραγγας της Κλοκοβας.

 photo 160510_KTT_7462_zps1212wx4e.jpgΗ διάνοιξη της σήραγγας Κλόκοβας με συνολικό μήκος 2.854 μέτρα διεκδικεί ένα μεγάλο ρεκόρ, αφού διανοίχθηκε ταυτόχρονα και από τα δύο μέτωπα σε 14 μήνες, τη στιγμή που η διάνοιξη μιας τόσο μεγάλης σήραγγας με μήκος περίπου 3χλμ απαιτεί συνήθως κατ` ελάχιστο 2 χρόνια. Το ευτύχημα στην περίπτωση της Κλόκοβας είναι το βραχώδες υπέδαφος που μέχρι σήμερα δεν έχει προκαλέσει προβλήματα και επιτρέπει την ταχεία διάνοιξη της. Αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου το βαθμό δυσκολίας του έργου που ούτως ή άλλως κατασκευάζεται σε μια σεισμογενή περιοχή. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κατασκευαστής έχει προβλέψει αρκετές συνδετήριες οδούς μεταξύ των δύο κλάδων της σήραγγας.

 photo 160510_KTT_7229_zpsknybxpxx.jpgΔεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς επίσης το γεγονός ότι στη διάρκεια της μελέτης κυρίως του έργου ομάδα ειδικού τεχνικού κλιμακίου από την Ελβετία αναρριχήθηκε στην Κλόκοβα, πρόκειται για την ίδια ομάδα που εξέτασε και τα Τέμπη, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα με τους όγκους των βράχων που υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθούν, δεδομένου μάλιστα ότι η διάνοιξη της σήραγγας έγινε κυρίως με την τεχνική των ανατινάξεων. Έγιναν λοιπόν εργασίες βραχοπροστασίας και στερέωσης όγκων, καθώς επίσης τοποθετήθηκε ειδικός φράκτης για την περίπτωση αποκόλλησης βράχων. Αυτό μάλιστα ήταν ένα έργο που θα μείνει για το υφιστάμενο δίκτυο, το οποίο όταν η σήραγγα δοθεί στην κυκλοφορία θα εξυπηρετεί την τοπική κίνηση χωρίς διόδια.

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες που έγιναν σήμερα για την πλήρη διάνοιξη της σήραγγας

Δείτε φωτογραφίες από την εξέλιξη της διάνοιξης της σήραγγας