Ο τομεάρχης της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία : Η ΝΔ θα πάρει πίσω τα μέτρα κατά των αγροτών

Υπό την προϋπόθεση να μην επιδεινωθούν άλλο οι δείκτες της οικονομίας
Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Υπεύθυνο του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Κοζάνης, κ. Γιώργο Κασαπίδη, πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Γ. Κασαπίδης συναντήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής για να ακούσει τα προβλήματα και της τυχόν προτάσεις τους, ενώ στη συνέχεια παραχώρηυσε συνέντευξη τύπου το τοπικά ΜΜΕ.

Εκεί ο Γ. Κασαπίδης δήλωσε πως από την περιοδεία του εισέπραξε τη δυσαρέσκεια των αγροτών για τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση προ διμήνου περίπου και πλήττουν τους αγρότες. “Οι αγρότες αισθάνονται παραπλανημένοι από την Κυβέρνηση, που υφάρπαξε την ψήφο τους για να τους υπερφορολογήσει στο τέλος” είπε ο Γ. Κασαπίδης και πρόσθεσε πως η ΝΔ έχει ήδη καταθέσει 11 σημεία σχετικά με την αγροτική οικονομία που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση με τα κυβερνητικά μέτρα. “Η ΝΔ είναι ανοιχτή σε όποιον έχει άποψη και πρόταση για την αγροτική οικονομία” ανέφερε σημειώνοντας παράλληλα πως η αξιωματική αντιπολίτευση επεξεργάζεται στο πλαίσιο και των επαφών της με τοπικούς φορείς ανά την Ελλάδα την πρότασή της για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Εκείνο που ξεχώρισε από τα λεγόμενα του τομεάρχη της ΝΔ είναι η δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθούν τα κυριότερα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η ΝΔ δεσμεύεται για αυτόνομο ΟΓΑ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, μείωση του ΦΠΑ από το 24 στο 13% για προϊόντα και εφόδια. Στη συνέχεια μάλιστα ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι αυτές οι προτάσεις δεν θα συναντήσουν την αντίσταση των δανειστών και πως οι δανειστές δεν είχαν αντίρρηση για τον αυτόνομο ΟΓΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν όμως αυτή που επέμενε. Πρόσθεσε δε με νόημα ότι ευχή της ΝΔ είναι να μην χειροτέψουν περαιτέρω τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, γιατί τότε πολλές από τις προτάσεις της θα είναι σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθούν.

Αναφορικά με τα αρδευτικά δίκτυα ο Γ. Κασαπίδης, δέχθηκε το πρόβλημα που υπάρχει, ωστόσο τόνισε ότι στα πλαίσια ενός γενικότερου σχεδιασμού το ζητούμενο είναι να μην γίνεται αλόγιστη χρήση του νερού. “Η καλύτερη διαχείρηση των καλλιεργειών σημαίνει μικρότερο κόστος για τον αγρότη και μεγαλύτερη εξοικονόμιση υδάτινων πόρων” είπε χαρακτηριστικά… Tέλος για το αν η ΝΔ προβληματίζεται ως προς τη στάση της απέναντι στη Κυβέρνηση από την τυχόν χειροτέρευση των οικονομικών δεδομένων, ο Γ. Κασαπίδης τόνισε ότι “η ΝΔ θα βάλει πλάτη σε πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη. Όμως η Κυβέρνηση υπονομεύει την προοπτική της χώρας με τη δαινομοποίηση της επιχειρηματικότητας. Εκεί είμαστε αντίθετοι. Η ΝΔ δεν θέλει να παραλάβει ερείπια, όμως υπάρχει και η ιδεολογική μας διαφορά με την Κυβέρνηση…”