Ο Αλεξιάδης στο Αγρίνιο : Η διαπλοκή δεν θέλει οι πολίτες να μάθουν τα επιτεύγματα της κυβέρνησης

Την Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης. Νωρίς το απόγευμα είχε συνάντηση με τους φορείς του Μεσολογγίου, ενώ αργότερα στο Αγρίνιο είχε επαφές με τους παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και στη συνέχεια ήταν ομιλητής σε κομματική εκδηλώση του ΣΥΡΙΖΑ.

 photo P7011731_zpss8l7jmqr.jpgΟ Τρύφων Αλεξιάδης αν και το θέμα της ομιλίας του ήταν “Η πορεία της Oικονομίας και ο στόχος της Δίκαιης Ανάπτυξης” προτίμησε να επιτεθεί στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι η διαπλοκή είναι αυτή που δεν δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να μάθουν τα επιτεύγματα της κυβέρνησης. Έκανε εκτενή αναφορά σε στοιχεία που εσχάτως αποκαλύπτονται στην εξεταστική επιτροπής της βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων. Τόνισε ότι σε αρκετά ΜΜΕ το μεγαλύτερο μέρος των δανείων τους είναι ακάλυπτα από εγγυήσεις και αντίστοιχα αναφέρθηκε στα δάνεια των κομμάτων “του παρελθόντος”, όπως τα αποκάλεσε, και σε αντιδιαστολή ανέφερε ότι τα δάνεια 8,5 εκατ. ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούνται κανονικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, τόνισε ότι η συμφωνία της χώρας με τους δανειστές ήταν μια πολιτική αναγκαιότητα για να μείνει η χώρα στη Ευρώπη και εξήγησε πως αυτή η συμφωνία και η δόση είναι που εξασφαλίζουν σταθερότητα και προοπτική για τη χώρα. Αναφορικά με τα μέτρα που ψηφίζονται στη βουλή ο Τρ. Αλεξιάδης ανέφερε πως αυτά αποτελούν το περιεχόμενο της συμφωνίας και πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, ώστε να έχουν το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ομιλία του Τρ. Αλεξιάδη στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συνοδεύτηκε από ισχυρή αστυνομική παρουσία στους δρόμους πέριξ του Επιμελητηρίου, ενώ τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών είχαν την τύχη να ακούσουν περί τα 60 άτομα…