Δέδες για Άκτιο- Αμβρακία: Από Οκτώβριο οι εξελίξεις

Σημαντικά έργα και προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Αθήνα. Σε πρώτη προτεραιότητα, όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας, παραμένουν για τη Δυτική Ελλάδα οι μεγάλοι οδικοί άξονες, η Ολύμπια και η Ιόνια Οδός, τα οποία είναι έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα για την περιοχή μας. Για αυτά συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία αναφορικά με την υλοποίησή τους και την τήρηση του χρονοδιαγράμματός τους

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η Αμβρακία Οδός και η ολοκλήρωσή της, με τον Γενικό Γραμματέα να διαβεβαιώνει τον Περιφερειάρχη για τις θετικές προθέσεις του Υπουργείου ως προς τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει προκειμένου να ξεμπλοκάρει το έργο. Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Δέδες, το Υπουργείο έχει υποβάλει συμπληρωματικές συμβάσεις για έλεγχο στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, απ’ όπου και αναμένονται οι απαντήσεις περίπου στις αρχές Οκτωβρίου. Αμέσως μετά, όπως τονίστηκε στη συνάντηση θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τις απαντήσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς και για την πορεία του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, αμέσως μετά τη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα, ανέφερε: «Εμείς, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε οργανωμένα, με μέθοδο, πρόγραμμα και συνέπεια. Με προτεραιότητες, ώριμες προτάσεις θα διεκδικούμε πόρους. Με σχέδιο, πολύ δουλειά και ευθύνη προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του τόπου μας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με συνέπεια. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στα κρίσιμα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε βήμα και σχεδιασμό μας».