«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» : Να προχωρήσει άμεσα η χωροθέτηση, αδειοδότηση και το επενδυτικό σχέδιο της Μαρίνας!

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Προς κάθε αρμόδιο, υπεύθυνο, συνυπεύθυνο, εμπλεκόμενο, διαπλεκόμενο ή μη.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η υπόθεση λειτουργίας της Μαρίνας στο Δήμο μας είναι και πάλι στην επικαιρότητα. Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης το επίδικο, η άποψη της παράταξής μας υπήρξε σαφής: Άμεση προώθηση διαδικασιών νέας χωροθέτησης και αδειοδότησης της Μαρίνας ώστε να προχωρήσει η επένδυση, διαφορετικά επαναδημοπράτηση του έργου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Υπουργείο Τουρισμού.
Πριν λίγες μέρες η αρμόδια επιτροπή Τουριστικών Λιμένων – κατά πως φαίνεται – προχώρησε στην έγκριση της εν λόγω προτεινόμενης χωροθέτησης, αλλά μέχρι σήμερα η απόφαση αυτή δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.
Η εν λόγω έγκριση μαζί με τους περιβαλλοντικούς όρους αποτελεί το τελικό βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης εκ μέρους των μετόχων, όπως αυτή προκύπτει με σαφήνεια και από τη σύμβαση παραχώρησης.
Επειδή λοιπόν σ’ αυτό τον τόπο πρέπει να λέμε την αλήθεια και να μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας προς κάθε κατεύθυνση και ιδίως προς την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού κα Κουντουρά:
-Άμεση υπογραφή της χωροθέτησης και των περιβαλλοντικών όρων και δημοσίευσή της στο ΦΕΚ
-Κατάθεση και υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου προς ολοκλήρωση του έργου
-Εντατικοποίηση ελέγχων των κρατικών υπηρεσιών προς τήρηση των νομίμων προϋποθέσεων λειτουργίας και επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων όπου αυτό απαιτείται.

Εάν τα παραπάνω δεν υλοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα και στην χειρότερη περίπτωση μέχρι το τέλος του 2016, το λόγο έχει το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.Είναι καιρός λοιπόν να τελειώνουν τα ψέματα! Να ληφθούν οι βέλτιστες αποφάσεις για την ολοκλήρωση του έργου και να σταματήσουν κάθε είδους ενέργειες ή πρακτικές που δυναμιτίζουν την αρνητική και βαλτωμένη κατάσταση. Όλοι μας θα κριθούμε και όλοι θα έχουν ευθύνη για ό,τι συμβεί. Όλα τ’ άλλα ανήκουν στη σφαίρα της φιλολογικής συζήτησης από την οποία στο Μεσολόγγι τα τελευταία χρόνια, έχουμε χορτάσει…