Ξέμεινε από ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο – Εκλιπαρεί για ανταλλακτικά αξίας… 650 ευρώ

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Νομού Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Κοφτέρης (το σωματείο αφορά τους Τομείς ΕΚΑΒ Αγρινίου και Αμφιλοχίας) ζήτησε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου να ενημερώσει το Σώμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στην περιοχή μας.

Ο Κ. Κοφτέρης επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ με το στόλο των ασθενοφόρων, λέγοντας πως ο στόλος για την περιοχή αποτελείται από επτά ασθενοφόρα πεπαλαιωμένα με 650.000 χιλιόμετρα περίπου το καθένα. Και στάθηκε στο γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν μπόρεσε να προμηθευτεί νέα ασθενοφόρα από το ΕΣΠΑ. Το τελευταίο διάστημα, όπως ανέφερε ο κ. Κοφτέρης η περιοχή, εξυπηρετείται από δύο ή και μόνο ένα ασθενοφόρο, αφού τα υπόλοιπα βρίσκονται στα συνεργεία. “Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε μαζί του μας είπε πως δεν υπάρχουν χρήματα και πρέπει να πορευτούμε με ό,τι έχουμε” είπε ο κ. Κοφτέρης και ζήτησε τη συνδρομή του δήμου Αγρινίου για να αγοραστούν ανταλλακτικά αξίας… 650 ευρώ (+ΦΠΑ) προκειμένου να επισκευαστεί κάποιο ασθενοφόρο…

Η έκκληση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ προκάλεσε την αντίδραση μερίδας δημοτικών συμβούλων υπό την έννοια ότι “ξεφτιλίζεται” ο δήμος και η υπηρεσία όταν τέτοια “μικρά” αιτήματα συζητώνται στο δημοτικό συμβούλιο… Πάντως ειπώθηκε πως ο δήμος είναι πρόθυμος να βοηθήσει, ενώ ο Στ. Καμμένος ως μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου ανέφερε πως δεν γνώριζε το αίτημα και πως θα μεταφερθεί στη διοίκηση του νοσοκομείου, ωστόσο ειπώθηκε επίσης πως το νοσοκομείο ως διαφορετική υπηρεσία δεν μπορεί να συνδράμει για νομικούς κυρίως λόγους.