Ελεύθερος άνευ όρων ο βασικός κατηγορούμενος της υπεξαίρεσης στο πάρκινγκ του δήμου Αγρινίου

Ελεύθερος χωρίς κανένα (!) περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του χθες στον Ανακριτή Αγρινίου ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης υπεξαίρεσης στο πάρκινγκ του δήμου Αγρινίου. Στον 43χρονο πρώην υπάλληλο του δημοτικού πάρκινγκ είχαν απευθυνθεί οι κατηγορίες της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, ως διαχειριστής ξένης περιουσίας.

Υπενθυμίζεται πως μετά από έλεγχο που έγινε στην “Εταιρεία Στάθμευσης Αγρινίου” από ορκωτούς λογιστές για την περίοδο 2009-2011 διαπιστώθηκε έλλειμμα 35.286,17 ευρώ. Μάλιστα μετά την αποκάλυψη του ταμειακού ελλείμματος τον Μάιο του 2011 διαπιστώθηκε πως έγινε επέμβαση στο μηχανογραφικό σύστημα του δημοτικού πάρκιγνκ και διαγράφηκαν όλα τα αρχεία μέχρι εκείνη την ημερομηνία. Ωστόσο τα αντίγραφα ασφαλείας του μηχανογραφικού συστήματος κατέστη δυνατό να ανακτηθούν με τη συνδρομή άλλων υπαλλήλων στο πάρκνγκ και τα στοιχεία που προέκυψαν να συμπεριληφθούν στον έλεγχο των ορκωτών λογιστών. Επίσης από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε διαφορά δεκάδων χιλιάδων ευρώ μεταξύ των ποσών που εισπράττονταν από το πάρκινγκ και των ποσών που καταθέτονταν στον λογαριασμό της επιχείρησης. Τέλος διαπιστώθηκε ακόμη πως εκδίδονταν αποδείξεις και στη συνέχεια ακυρώνονταν με την ένδειξη «έκπτωση λόγω λάθους», κάτι που εκτιμήθηκε ότι προκάλεσε ζημία στη δημοτική επιχείρηση άνω των 30.000 ευρώ.

Για την υπόθεση αρχικά είχαν ασκηθεί διώξεις σε 15 συνολικά άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν υπάλληλοι δίμηνης απασχόλησης που εργάζονταν στη δημοτική επιχείρηση του πάρκιγκ και οι οποίοι είτε αθωώθηκαν, είτε παραγράφηκαν οι πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Ωστόσο για τον 43χρονο πρώην υπάλληλο της εταιρείας έγινε διαχωρισμός της δικογραφίας καθώς ήταν ο μόνος που του απευθύνθηκε κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα. Η δημοτική επιχείρηση μάλιστα είχε προχωρήσει στην καταγγελία και σύμβασης του 43χρονου, ενώ και ο πρώην υπάλληλος του πάρκινγκ που αρνείται τις κατηγορίες έχει καταθέσει αγωγή ακύρωσης της καταγγελίας της σύμβασής του ζητώντας αποζημίωση.

Ο συνήγορος του 43χρονου, Χρήστος Τσιμπούκης, ερωτηθείς σχετικά με την υπερασπιστική του γραμμή δήλωσε ότι “η στιγμή της απολογίας του κάθε κατηγορουμένου είναι ιερή και αφορά μόνο τις δικαστικές και διωκτικές αρχές”.