“Ο δήμος δεν είναι μπακάλικο…”

Η περιγραφή της κατάστασης στο ΕΚΑΒ της περιοχής μας, όπου ελλείψει πόρων τα περισσότερα ασθενοφόρα παραμένουν στα συνεργεία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ακόμη και ζωές όταν το ΕΚΑΒ καλείται να ανταπεξέλθει τις ανάγκες της περιοχής του Αγρινίου και της Αμφιλοχίας, φαίνεται ότι σε κάποιους δημοτικούς συμβούλους του Αγρινίου δεν άρεσε…

Άμεσως μόλις τέλειωσε την ενήμερωση προς το Σώμα ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, ο τέως αντιδήμαρχος Βλ. Σφυρής είπε πως “ο δήμος δεν είναι μπακάλικο… για να δέχεται τα αιτήματα του κάθε σωματείου” και πως “δεν μπορεί να εξεφτελίζεται η υπηρεσία και ο δήμος για τέτοια μικροαιτήματα”… έτσι αντέδρασε στην έκκληση του προέδρου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ να συνδράμει ο δήμος για την προμήθεια ανταλλακτικών αξίας 650 ευρώ για να βγουν επιτέλους από τα συνεργεία κάποια ασθενοφόρα. Αντέδρασε επίσης και ο Στ. Καμμένος της παράταξης Τραπεζιώτης, θέτοντας περισσότερο ζητήματα επί του κανονισμού μετά την ενημέρωση που έλαβε το Σώμα για την κατάσταση στο ΕΚΑΒ της περιοχής μας.

Μπορεί για κάποιους η περιγραφή της κατάστασης να πλήττει την κυβερνητική εικόνα, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Η ενόχληση θα έπρεπε να ήταν ότι για ένα τέτοιο ευτελές ποσό ενδεχομένως να χαθούν ζωές και όχι για την αποκάλυψη της κατάστασης.