Προσωρινή διαταγή υπέρ των κατοίκων του Αιτωλικού που διαμαρτύρονται για το νερό

από την πρόσφατη κινητοποίηση των κατοίκων του Αιτωλικού

Προσωρινή απόφαση εξέδωσε χθες το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Αλιέων «Το Αιτωλικό και κάτοικοι του Αιτωλικού για το θέμα του νερού και της επιβάρυνσης της λιμνοθάλασσας από την κακή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν το Σεπτέμβριο, όμως χθες εκδόθηκε επ΄ αυτών η προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία ο δήμος Μεσολογγίου πρέπει να παρέχει πόσιμο νερό στους κατοίκους και να φροντίσει για την καλή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Για κάθε ημέρα που δεν εφαρμόζονται τα προαναφερόμενα, ο δήμος Μεσολογγίου θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στο σύλλογο 5.000 ευρώ, κάτι που ισχύει αναδρομικά από την ημέρα κατάθεσης των ασφαλιστικών μέτρων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Επιτροπή Κατοίκων για το νερό και τη λιμνοθάλασσα εκφράζει για άλλη μια φορά τη συμφορία της για το γεγονός ότι πανό διαμαρτυρίας της κατέβηκε… “To πανό που τοποθετήθηκε χθες στο Μεσολόγγι, δίπλα από τη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, εξαφανίστηκε. Όλοι γνωρίζουμε ποιοι τρέχουν και κατεβάζουν τα πανό που αφορούν τα σοβαρά προβλήματα του Αιτωλικού. Όλοι ξέρουμε πως δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να τρέξει και πάλι καθαρό νερό στις βρύσες των συμπολιτών μας. Μέχρι η λιμνοθάλασσα να σταματήσει να μολύνεται” αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή .