Η… Ιόνια Οδός ήταν το “πρόβλημα” για την Πρύτανη

Για πρώτη φορά παρέστη σε ορκομωσία φοιτητών των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο την περασμένη Τετάρτη η Πρύτανις Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου. Μιλώντας στους αποφοίτους των τμημάτων χαρακτήρισε εξαιρετικά τα τμήματα του Αγρινίου αναφερόμενη στις εξωτερικές τους αξιολογήσεις.

Παράδοξως όμως η Πρύτανις για πρώτη φορά έδειξε να τείνει χείρα φιλίας προς τα τμήματα του Αγρινίου, για τα οποία μέχρι πρόσφατα η ίδια υποστήριζε φανατικά πως η βιωσιμότητά τους βρίσκεται στην Πάτρα… Βέβαια αυτή η “επίθεση φιλίας” είναι προς το παρόν σε καθαρά συμβολικό επίπεδο, αφού μέχρι τώρα επί του πρακτέου κανένα από τα προβλήματα που πριν τέσσερις μήνες περίπου ανάγκασαν τους φοιτητές να βγουν στους δρόμους, δεν έχει επιλυθεί.

“Μια ακαδημαϊκή ζωή τα έχει όλα: έχει εντάσεις, έχει χαρές, έχει και λύπες” είπε η Β. Κυριαζοπούλου δείχνοντας τη διάθεσή της να διασκεδάσει τις ενυπώσεις όσων συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν. Και πρόσθεσε : «Μπορεί να είμαστε λίγο μακριά, αλλά και τίποτε δεν είναι μακριά… Σκεφτείτε ότι αν είμασταν στα βόρεια προάστια της Αθήνας και θέλαμε να κατέβουμε στη Γλυφάδα, θα κάναμε περισσότερη ώρα απ’ ό,τι έκανα για να έρθω από την Πάτρα εδώ. Σήμερα σε τρία τέταρτα είμασταν εδώ κι αν φτιαχτεί λίγο καλύτερα ο δρόμος, από το χειμώνα θα έχουμε πιο συχνές επαφές»….

Πάντως σε σχέση με πέρυσι, που η Πρύτανις μιλούσε σε εκ διαμέτρου αντίθετους τόνους, δεν έχει παραδοθεί κάποιο τμήμα της Ιονίας Οδού, ώστε να μειωθεί η διαδρομή Πάτρα – Αγρίνιο… Φαίνεται όμως πως η Πρύτανις αποφάσισε να πατήσει το… ακαδημαϊκό “γκάζι” για τα τμήματα του Αγρινίου. Και φυσικά θα περιμένει κανείς αυτό να το δει πέρα από τα λόγια και στη πράξη, με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στο Αγρίνιο.