Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Kitesurf στο Διόνι Κατοχής

Στο Διόνι της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας σε μία παραλία με ιδιαίτερη τοπογραφία και μοναδική ομορφιά διεξήχθη το πρώτο φεστιβάλ αετοσανίδας (Kitesurf) στις 30 και 31 Ιουλίου. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επίσημα εγγεγραμμένοι 35 αθλητές. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ έγιναν άτυποι αγώνες freestyle show και speed race (Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα).
Στους Αγώνες συμμετείχαν 22 αθλητές. Στο freestyle show με κριτήριο τα χειροκροτήματα/επιφωνήματα των θεατών δόθηκαν στους Νικόλαο Νικολάου, Χάρη Κατσαράκη και Τσάβαλο Γεώργιο μετάλλια για την προσπάθειά τους. Αντίστοιχα στις γυναίκες δόθηκαν μετάλλια στις Χρόνη Ανθία, Νέλλυ Βεργοπούλου, Μαρηβάσια Πεντάρα και στην Βικτώρια Σλάτκοβα ως old school freestyle show. Στους αγώνες ταχύτητας (speed race) δόθηκαν μετάλλια στους τρεις πρώτους Πάνος Χάρος, Θόδωρος Μπέτσος και Σταύρος Καράμπελας. Μετάλλιο για το freestyle show εκτός αγώνων δόθηκε στον Ben Bowd (αθλητή παγκόσμιας αναγνώρισης) ο οποίος μας χάρισε την Παρασκευή που ο αέρας ήταν ιδανικός ένα μοναδικό θέαμα για εμάς τους τυχερούς που ήμασταν εκεί να τον απολαύσουμε και να μοιραστούμε εμπειρίες μαζί του.

Συνολικά στο Φεστιβάλ ήρθαν αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδος όπως από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άρτα , Λευκάδα, Ναύπακτο, Αίγιο, Πάτρα, Πύργο, Ναύπλιο, Βόλο, Καλαμάτα, Χαλκίδα αλλά και από εξωτερικό όπως Σλοβεκία και Τσεχία. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αθλητές και εκτέθηκαν σε αυτό το εντυπωσιακό άθλημα άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος του Φεστιβάλ που διοργάνωσε η τοπική ομάδα αετοσανίδας West Coast υπό την αιγίδα του Ναυτικού Ομίλου. Επιπροσθέτως στόχος του Φεστιβάλ ήταν να αναδειχθεί η τοποθεσία και να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό μιας και πρόκειται για μια ιδανική για το άθλημα περιοχή που προσφέρει ασφάλεια σε αυτούς που θέλουν να μάθουν το συγκεκριμένο άθλημα αλλά και σε αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και να απολαύσουν τις επιλογές που προσφέρονται τόσο στις παρυφές της λιμνοθάλασσας όσο και στην ανοιχτή θάλασσα. Ιδιαίτερα αισιόδοξο ήταν ότι πολλά μικρά παιδιά ενθουσιάστηκαν με το φεστιβάλ και πολλοί γονείς ζήτησαν πληροφορίες για μαθήματα όσο αφορά το άθλημα. Ένας άλλος στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθεί κόσμος για την προστασία της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής και μπορώ να πω ότι σε αυτό το φεστιβάλ ήταν εντυπωσιακή η έμπρακτη συμμετοχή όλων για την διατήρηση της καθαριότητας της περιοχής.

Στο Φεστιβάλ έγιναν παράλληλες δραστηριότητες όπως SUP τα οποία έφεραν οι Wind Circus από Ναύπακτο και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για αυτό καθώς και Kayak που έφερε ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου αλλά και προπόνηση επί ξηράς με τις εξαιρετικές Μπαλαλά Σοφία και Χριστίνα Πρασσά με τραμπολίνο και σετ ασκήσεων Ubound . Στο Φεστιβάλ μας διασκέδασαν οι γνωστοί στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής Dual Me με δικές τους παραγωγές που ενθουσίασαν το κοινό. Επίσης έπαιξαν και οι DJ της περιοχής μας Grego Danos, Filopoulos George (Morgan Cafe & Onar Beach Bar), Βλαχογιάννης Κώστας και Μπέτσος Θεόδωρος και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερως για αυτό.
Θα ήθελα να αναφερθώ ειδικά στον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου ο οποίος έχει στηρίξει την ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη της περιοχής μας ως τουριστικό προορισμό για ομάδες από όλο το κόσμο. Ο Εξειδικευμένος τουρισμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής. Μιας περιοχής ευλογημένης με φυσικό πλούτο και τοπογραφία/κλιμα που ευνοεί τα αθλήματα θάλασσας και αέρα. Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσουμε και την σημαντική βοήθεια και στήριξη που προσφέρει ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις δραστηριότητες του Ομίλου αλλά και οι χορηγοί μας

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Ελληνικές Αλυκές ΑΕ, Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου, Ξενοδοχείο LIBERTY, ACS Μεσολογγίου, ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΛΟΔΟΜΗ, Γέφυρα ΑΕ, Βίκος Α.Ε, Ζαχαροπλαστείο ΒΡΕΚΟΣ Αγρίνιο, AΛΑΤΙΕΡΑ, D & K Dental Clinic , WWW.AVGOTARAXO.GR, Ξενοδοχείο Θεοξένια, AVANT GARD, AL VENTO, ΚΟΤΣΙΡΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ Εξοπλισμοί Εστίασης ,Εκτυπώσεις ΑΒΑΣΚΑΝΤΗΡΑΣ, Εκτυπώσεις ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ, Φαρμακείο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΓΕΡΜΑΝΟΣ κατάστημα Μεσολογγίου , Αυγοτάραχο ΣΤΕΦΟΣ ,ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΚΚΕΤΟΣ,Saltsinistas και JoJo΄ art, Μπούσιος Γιάννης Best Security Θεσσαλονίκη, Makis Alevras Fight Club, Destino Cafe, Adonis Cafe
και τον μέγα χορηγό μας τον ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΠΕΤΣΟ με το φυσιοθεραπευτήριο Physiokinesis

Να προσθέσω ότι η διοργάνωση δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τους εθελοντές Παναγιώτα Θεοδωράκη, Μάριο Λύτρα, Ιωάννα ΜΠαμπλέκη, Νίκο Μπερερή, Ιωάννα Ρόμπολα και Νίκο Πλακίδα για τα υπέροχα μετάλλια που μας έφτιαξε. Να ευχαριστήσω και τους δωροθέτες μας Ανδρέα Ιλμπασάν με το κατάστημα Γερμανός , το team από Δρέπανο Νο Work Slingshot,GKP Marine Agrinio Papanikos, Wind Circus Nafpaktos, Rith Bitch Poor Dog Patra, Escape Bike Aris Souflis Messolonghi, Board and Style Athens, Jeaneration Agrinio Babis Giannopoulos και Maritsis Repair Patra.Τελειώνοντας ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ πηγαίνει στα μέλη του West Coast team και ειδικά στον Χρήστο Μπέλλα που αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην κατασκευή των προσωρινών υποδομών στην παραλία, τον Γαβριελάτο Χρήστο ο οποίος μας έφερε για πρώτη φορά πριν κάποια χρόνια στην περιοχή αναλαμβάνοντας να μας σώζει κάθε φορά καθώς μαθαίναμε μιας και είναι ο κύριος δάσκαλος του αθλήματος, Καρατσόλης Παναγιώτης, Γιαννόπουλος Μπάμπης, Παπανίκος Σπύρος, Κωσταντινος Τσιρκας Λαμπρινή Καλογερογιάννη, Σοφία Καρατζογιάννη που βοήθησαν στην διοργάνωση.
Με Εκτίμηση
Χρήστος Διαμαντόπουλος