Θεατρική παράσταση στην Αρχαία Πλευρώνα

Ανήλιαγος και Αφέγγαρη
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 στην αυγουστιάτικη Πανσέληνο, στον Αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας, η Ομάδα Διερευνητικής δραματοποίησης «ΊΤΕ» του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Π. Μεσολογγίου και το Μουσικό σχήμα «Άτροπον» παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ανήλιαγος & Αφέγγαρη». Ώρα έναρξης : 21.00 Είσοδος ελεύθερη

Συντελεστές :
Δημιουργία, επιλογή κειμένων, σκηνοθεσία : Αποστολία Πάστρα
Εμψυχωτής : Δημήτρης Δραγγανάς
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής & στίχοι : Ευσταθία Γρέντζελου, Γιώργος Αθανασόπουλος
Χορογραφία : Νίκη Παξινού
Σκηνικά : Δημήτρης Δημητρόπουλος
Ήχος-φως : Δημήτρης Τσιγαρίδας
Μακιγιάζ : Λαμπρινή Χονδρού

Μουσικό σχήμα «Άτροπον» :
Ευσταθία Γρέντζελου : φωνή, κιθάρα
Γιώργος Αθανασόπουλος : λύρα, ούτι
Έφη Πυρπύλη : τσέλο
Μάκης Φεγγούλης : κρουστά
Πάναγιώτης Κατσικλής : κανονάκι

Ο Ανήλιαγος καταδικασμένος από τη μοίρα του να ζεί σε αιώνιο σκοτάδι, αρχίζει έναν προσωπικό αγώνα να προσεγγίσει το φως. Το φως με την έννοια της ψυχικής διαδρομής, του στοχασμού, της δύσκολης πορείας, του έρωτα, της ζωής. Οι φόβοι μέσα από το σκοτάδι καραδοκούν να τον παγιδέψουν. Ο Ανήλιαγος όμως μέσα από λεκτικές μάχες, φτάνει στο φως κι ερωτεύεται την Αφέγγαρη. Ο έρωτάς τους κορυφώνεται, αλλά η αγωνία της Αφέγγαρης για το μέλλον καταστρέφει την ισοβιότητα της στιγμής και ο Ανήλιαγος πεθαίνει καθώς ξημερώνει στο κάστρο της Πλευρώνας. Η ψυχή όμως τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία ύπαρξης σε πνευματική διάσταση, χωρίς το φόβο του χρόνου και των συμβάσεων. Το έργο κλείνει με τα λόγια της Αφέγγαρης «Νίκη, νίκη όπου έχουμε νικηθεί, πριν από την αγάπη και μαζί…»

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας και του Πνευματικού – Κοινωνικού & Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ι. Πόλεως Μεσολογγίου.