Προσφυγικό : Επί του παρόντος μόνο… δηλώσεις για την Αιτωλοακαρνανία

Καμία όχληση από το ΥΠΕΣ στους δήμους της περιοχής
Την ανακατανομή των προσφύγων σε νέα κέντρα φιλοξενίας, που θα δημιουργηθούν σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, εξετάζει η κυβέρνηση. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπ. Εσωτερικών για έλευση προσφύγων στο Αγρίνιο και το Αντίρριο προκάλεσαν ανησυχία στους δήμους Αγρινίου και Ναυπακτίας.

Επί του παρόντος όμως οι δήμοι της περιοχής δεν έχουν πληροφόρηση ή κάποια όχληση από το ΥΠΕΣ για κάτι συγκεκριμένο που θα γίνει άμεσα. Και φαίνεται πως οι δηλώσεις του Π. Κουρουμπλή έγιναν κυρίως για να γίνουν πειστικά τα επιχειρήματα και οι προθέσεις της κυβέρνησης στις περιοχές που έχουν σηκώσει το βάρος στο προσφυγικό, έτσι ο Π. Κουρουμπλής μίλησε και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, θέλοντας να υπερθεματίσει ότι από την κατανομή των βαρών του προσφυγικού δεν θα εξαιρεθεί καμία περιοχή.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι προ μηνών είχε διαρρεύσει στον Τύπο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού με χώρους που θα αξιοποιηθούν είτε άμεσα, είτε σε δεύτερη φάση, για τη φιλοξενία προσφύγων. Εκεί καταγράφονται δύο δομές σε Αγρίνιο και Ναύπακτο “που θα ακολουθήσουν” και δύο δομές σε Μεσολόγγι και Στάνο Αμφιλοχίας “σε εφεδρεία”. Επομένως, ανά πάσα στιγμή και αναλόγως των κυβερνητικών προθέσεων, το θέμα μπορεί να προκύψει και στην Αιτωλοακαρνανία. Μόνο ζητούμενο ίσως είναι κατά πόσο θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή συνεργασία και ενημέρωση με τους τοπικούς φορείς και την Αυτοδιοίκηση.