Διαφημίσεις… αντί για αντισταθμιστικά

Στην ΕΥΔΑΠ παραπέμπει το ΥΠ.ΕΣ τους δήμους της περιοχής για τα αντισταθμιστικά οφέλη από το χρήση των νερών του ποταμού Ευήνου και του ποταμού Μόρνου. Αν και πρόσφατα είχαν δηγμιουργηθεί κάποιες προσδοκίες από τη σύσκεψη για το θέμα στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή των Δήμων Δωρίδος και Ναυπακτίας, καθώς και τη Διοίκηση της ΕΥΠΑΠ ΑΕ, έκτοτε όμως ουδέν νεότερο… Το Υπ. Εσωτερικών σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη βουλή (δείτε το εδώ αναλυτικά) απλώς υπόσχεται πως “θα προχωρήσει κατά το αμέσως προσεχές διάστημα στην περαιτέρω διερεύνηση και επεξεργασία των διαθέσιμων νομοθετικών ή άλλων δυνατοτήτων οι οποίες θα απαντούν στα αιτήματα, τις ανησυχίες και τις διεκδικήσεις των τοπικών κοινωνιών.” Εξίσου ξεχασμένη είναι η υπόθεση των αντισταθμιστικών από τη ΔΕΗ για τη χρήση των νερών του Αχελώου στα φράγματα Κρεμαστών και Καστρακίου.

Το φράγμα της ΔΕΗ στο Καστράκι
Το φράγμα της ΔΕΗ στο Καστράκι
Την ώρα που αντισταθμιστικά συζητούνται αενάως, η μονοπωλιακή ΕΥΔΑΠ, διατηρεί έστω και μειωμένο διαφημιστικό προϋπολογισμό, για να διαφημίσει το νερό… Μάλιστα πριν λίγα 24ωρα ανακοίνωσε καμπάνια για την δημοσιοποίηση του Κοινωνικού Τιμολογίου, καθώς και του προγράμματος ευνοϊκών ρυθμίσεων, ύφους 850.000 ευρώ!!!
Από την άλλη η επίσης μονοπωλιακή ΔΕΗ στο νέο της διαφημιστικό σποτ έβαλε την Ελένη Ράντου να μας πείσει πόσο καλή είναι… Η ΔΕΗ που κόβει το ρεύμα σε άνεργους καρκινοπαθείς, διαφημίζει πόσο καλός Οργανισμός είναι, ενώ ακόμη και ο πλέον ανόητος την έχει συνδέσει με την επιβολή του χυδαίου χαρατσιού (νυν ΕΝΦΙΑ), με τα 34 εκατ. ευρώ επίδομα για «σάντουϊτς» και «καφέδες» στους εγαζομένους της και γενικότερα με τις ασχήμιες των αρχισυνδικαλιστών της.

Αφού “τάϊσαν” επί χρόνια οι ΔΕΚΟ ακόμη και ανύπαρκτα ΜΜΕ -πρόσφατη είναι εξάλλου η υπόθεση με των εκβιαστών – δημοσιογράφων- σήμερα που έχουν δισεκαττομύρια ανεξόφλητες οφειλές (σχεδόν 3 δις ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ και περίπου 200 εκατ. ευρώ της ΕΥΔΑΠ), το Υπ. Εσωτερικών συζητά αενάως το θέμα των αντισταθμιστικών, αντί να μηδενίσει τις διαφημιστικές καμπάνιες των μονοπωλιακών ΔΕΚΟ…