Ενημέρωση από τον Σύλλογο PALSO Αιτωλοακαρνανίας

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς υπενθυμίζουμε στους γονείς ότι:
• Ξένες γλώσσες στον ιδιωτικό τομέα επιτρέπεται να διδάσκουν όλα τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Νομού Αιτωλοακαρνανίας καθώς και οποιοδήποτε άλλο κέντρο που ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ και ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ από τον φορέα ΕΟΠΠΕΠ.(http://domes.eoppep.gr)
• Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι ο επίσημος φορέας ιδιωτικής εκπαίδευσης στο Νομό και τα ΜΕΛΗ του παρέχουν έργο ποιότητας.
• ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Η διαφήμιση ιδιαίτερων μαθημάτων στην εφημερίδα ή στο διαδίκτυο ΔΕΝ ισοδυναμεί με επάρκεια προσόντων διδασκαλίας και κατ’ επέκταση νόμιμη οδό. Ελέγξτε τα στοιχεία του καθηγητή ή της καθηγήτριας. Οφείλει να έχει άδεια, την οποία υποχρεούται να επιδεικνύει και να εκδίδει νόμιμες αποδείξεις.
Σύμφωνα με την 290/2015 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν είναι σύννομη η φοίτηση νηπίων και προνηπίων σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών επειδή:
α) Οι χώροι των φροντιστηρίων ( εξοπλισμός, εγκαταστάσεις υγιεινής και ασφάλειας) δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι για νήπια και πολλά φροντιστήρια στεγάζονται σε ορόφους κτιρίων.
β) Οι διδάσκοντες στα κέντρα ξένων γλωσσών δεν έχουν την κατάλληλη παιδαγωγική κατάρτιση για παιδιά νηπιακής ηλικίας.
γ) Η γνώση μιάς ξένης γλώσσας προϋποθέτει την καλή κατάκτηση της μητρικής.
• ΔΕΝ παίζουμε με την εκπαίδευση των παιδιών μας. Επιλέγουμε πάντα ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΟΠΠΕΠ.