Το… κομματικό πρίσμα στη συζήτηση

Κάποιες συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου είναι ιδωμένες από ιδεολογικό-κομματικό πρίσμα. Για παράδειγμα στο θέμα των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ. Αν και εκφράστηκε ανησυχία για το θέμα, η συζήτηση που έγινε είχε σε γενικές γραμμές καθυσηχαστικούς τόνους. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής και τον πρόεδρο των παιδικών σταθμών Β. Καρακώστα εκφράστηκε η ανησυχία ότι πολλοί γονείς θα πάρουν τα voucher και θα γράψουν τα παιδιά τους στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση των εσόδων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Εκτίμησε συγκεκριμένα ότι ο θεσμός των voucher θα λειτουργήσει σε όφελος πρωτίστως των ιδιωτών.

Εκεί δηλαδή που νόμιζε ο καθένας πως η δημοτική παράταξη της ΝΔ, ως φιλελεύθερη δεν θα έδινε ιδαίτερη σημασία στον ποιος πριμοδοτείται από τα voucher, ο δήμοσιος φορέας ή ο ιδιώτης, παραδόξως εξέφρασε προβληματισμό για το “ρίξιμο” των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Αντίστοιχα θα περίμενε κανείς ότι η παράταξη των “αριστερών” θα στηλίτευε το γεγονός, κι όμως το πέρασε στο ντούκου… Συγκεκριμένα ο Στ. Καμμένος από την “Ανατροπή Τώρα” αφού “εξασφάλισε” ότι η δημοτική πλειοψηφία δεν επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση, ζήτησε «προτάσεις και όχι μόνο αντιπολίτευση στην κυβέρνηση»…