Η εκδίκηση του απλού τηλεθεατή…

Του Κώστα Φ. Μαραγιάννη, Δημοτικού Συμβούλου Θέρμου

Κανείς δεν έχει αυταπάτες ότι οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί που θα εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άδεια εκπομπής, δεν θα συνεχίσουν την αντικυβερνητική προπαγάνδα, τη λάσπη ,το ψέμα και τον εν γένει κιτρινισμό… Τουλάχιστον, ας είναι νόμιμοι και ας πληρώνουν τις συχνότητες, που επί 27 χρόνια , χωρίς να δώσουν «τσακιστή» στο Ελληνικό δημόσιο.. Όμως, αυτό το τριήμερο της «δοκιμασίας του σωλήνα», στην οποία υποβάλλονται οι ολιγάρχες της πληροφόρησης, οι νταβατζήδες καναλάρχες, πραγματικά τους χρειαζόταν.

Τους χρειαζόταν το κλείσιμο στα δωμάτια, για να καταλάβουν ότι επιτέλους δεν είναι ασύδοτοι και εφαρμόζεται η νομιμότητα, σε αυτόν τον τόπο, που τόσο πολύ προσέβαλαν αυτά τα χρόνια… Ο απλός τηλεθεατής, ο απλός πολίτης αισθάνεται μια δικαίωση και μια ικανοποίηση για το «μάνδρωμά» τους και την εν γένει ταπείνωσή τους. Αυτοί που καθημερινά τρομοκρατούν τους πολίτες που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης και το μόνο που έχουν να τους πουν είναι οι « φοροκαταιγίδες», οι «φορολογικές σφαγές», «η τρύπα στα έσοδα», οι «συντάξεις που πετσοκόβονται», «ο κόφτης που έρχεται», οι μετανάστες που πνίγουν την Ελλάδα και ένα σωρό «πολεμικά ανακοινωθέντα» και μπούρδες… Αυτοί που έβγαλαν παντρεμένο το Γαβριήλ Σακελλαρίδη με το γιο της Γιάννας Αγγελοπούλου! ( δείγμα ποιότητας και επιπέδου). Αυτοί που ξεπούλησαν όλες τις συχνότητες στη Digea, αντί πινακίου φακής, ένα σκάνδαλο που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Με πρωταγωνιστή το Σκάι, που καταγγέλλει τη διαδικασία, αλλά συμμετέχει κανονικά στο διαγωνισμό. Άραγε, αύριο, αν πάρει την άδεια, θα πει ότι είναι παράνομη; Ένας σταθμός που έφτασε σε σημείο να κλέψει το σήμα της ΕΡΤ.
Συκοφαντία, λάσπη και κιτρινισμός, τις τελευταίες ημέρες της παντοδυναμίας των καναλαρχών.

Τους χρειαζόταν, λοιπόν, αυτή η ψυχρολουσία, γιατί πάρα πολλά χρόνια ασέλγησαν πάνω στην ενημέρωση και στην επιθυμία των πολιτών για αντικειμενική πληροφόρηση. Δεν τους σεβάστηκαν, αλλά στο όνομα εξυπηρέτησης των πολιτικών τους προστατών καταστρατήγησαν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ο απλός τηλεθεατής που στερήθηκε την αλήθεια και προσβλήθηκε τόσο πολύ, αισθάνεται, σήμερα, δικαιωμένος και ότι πήρε, κατά κάποιο τρόπο, τη ρεβάνς.
Το σφραγισμένο κτήριο της Γενικής γραμματείας ενημέρωσης, ας σημάνει το οριστικό σφράγισμα της ασυδοσίας, σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο, όπως είναι ο χώρος της ενημέρωσης των πολιτών και, κατά προέκταση, της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.