Η ταινία “Γεράσιμος” στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας

Ο “Γεράσιμος” η ταινία του Αγρινιώτη Α. Μίκροβα, ύστερα από την συμμετοχή της στο exground Festival στο Wiesbaden, της Γερμανίας συνεχίζει το ταξίδι της στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας – Psarokokalo που γιορτάζει τα 10 του χρόνια και επιστρέφει στην πρωτεύουσα.

Η ταινία θα προβληθεί Το Σάββατο 17/9 στις 21.30 στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ Σταδίου 28 (Στοά Κοραή).Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 15/9 και θα διαρκέσει έως τις 21/9, με νέες προτάσεις, τεχνολογικές καινοτομίες και γενικότερα ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η Ελληνική αλλά και παγκόσμια παραγωγή. Θα φιλοξενηθεί φέτος στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ και στο Τhe Box Αthens, ενώ η αφίσα του φετινού φεστιβάλ φιλοξενεί το εικαστικό έργο “Illusions”, του Τίμου Λειβαδίτη, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για το Psarokokalo.

Με την ευκαιρία των 10ων γενεθλίων του, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo κάνει ένα βήμα προς το μέλλον εγκαινιάζοντας ένα ξεχωριστό διαγωνιστικό τμήμα αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελληνική παραγωγή. Όχι επειδή το ελληνικό σινεμά μικρού μήκους δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στο διεθνή συναγωνισμό, ακριβώς επειδή η ελληνική παραγωγή έχει κάνει αλματώδη πρόοδο τα τελευταία χρόνια, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα, και αυτή η σκληρή προσπάθεια των κινηματογραφιστών αξίζει μια καλύτερη προβολή. Η ιδέα βρήκε θερμή ανταπόκριση από την πλευρά των δημιουργών καθώς το φεστιβάλ δέχτηκε περίπου 100 συμμετοχές για το νέο τμήμα. Το τελικό πρόγραμμα, το οποίο θα προβληθεί σε 2 μέρη, περιλαμβάνε 12 από αυτές ενώ, η τελική επιλογή του νικητή εναποτίθεται και πάλι το κοινό. Μετά το τέλος κάθε προβολής θα ακολουθεί Q&A με τους σκηνοθέτες.
info : http://psarokokalo.gr/

Συντελεστές ταινίας :
Σκηνοθεσία Σενάριο : Αντώνης Μίκροβας
Φωτογραφία : Γιώργος Κατσιπάνος
Μουσική : Αντρέας Κατερινόπουλος
Παραγωγή : Blacklight Productions

Παίζουν οι : Παναγιώτης Κακαντούσης, Γιάννης Κατσιμίχας, Μάνος Γερωνυμάκης, Μάγδα Κατσιπάνου, Αιμίλιος Αλεξανδρής, Ευρυπίδης Κάτσαρης, Παναγιώτης Λόης, Κωνσταντίνος Λόης,  Στάθης Γκάτσης, Δημήτρης Ντόκος