Τα προσφυγόπουλα σε μάραναν;

Μετά το Ωραιόκαστρο σειρά παίρνει και η Φιλιππιάδα αφού Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας δηλώνει την άρνησή του στην ένταξη προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Το εξαίσιο διαβάζοντας την ανακοίνωση (αφού αναφέρει ότι υπάρχουν και ιατρικοί λόγοι,όπως του Ωραιοκάστρου)είναι ότι θα υπάρξει και πολιτισμικό χάσμα αναφέροντας ότι “Το χάσμα στον πολιτισμό είναι τόσο μεγάλο που μια βίαιη μετακίνηση και εγκατάσταση μεταναστών στον τόπο μας μόνο προβλήματα προσαρμογής θα δημιουργήσει. Και είναι πιθανόν να αλλοιώσει πτυχές του δικού μας πολιτισμού, όπως της Εθνικής, Πολιτισμικής και Θρησκευτικής μας ταυτότητας”

Καταρχήν “πολιτισμένη” μάνα και “πολιτισμένε” πατέρα, πρώτο δείγμα πολιτισμού είναι η αλληλεγγύη και η αποδοχή του συνάνθρωπου. 2ον η εθνική και πολιτισμική ταυτότητά σου έχει αλλοιωθεί, όχι λόγω των μεταναστών αλλά λόγω των δικών σου επιλογών. Και εξηγούμαι, η 1η χάθηκε επειδή τόσα χρόνια ψήφιζες με βάση το συμφέρον σου και ανέβαινες σαν ουρακοτάγκος στα κάγκελα φωνάζοντας “ΠΑΣΟΚ – ΠΑΣΟΚ”, καταχρέωσες το δημόσιο με τις επιλογές σου, έκλεινες τα μάτια σου στις λαμογιές των απο πάνω με αποτέλεσμα να είσαι σε μια υπόδουλη χώρα που δεν έχει καμιά εθνική κυριαρχία. Άρα πως στο δι@ολο εσύ θα έχεις εθνική ταυτότητα όντας ραγιας; Όσο για την πολιτισμική ταυτότητα καλύτερα να μην την πιάσω. Αυτή χάθηκε κάπου ανάμεσα στα τραπέζια που χόρευες στα σκυλάδικα και πετάγες λουλούδια και στα στριπτιτζάδικα της Εθνικής που πέρναγες τις μοναχικές νύχτες… Τώρα σοβαρά για ποιον πολιτισμό μιλάς; Εκτός αν σε καλύπτει ο Σεφερλής, οπότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε την κουβέντα. Ακούς εκεί. Φοβάσαι μην σου κλέψουν τον πολιτισμό. Τέτοιο πολιτισμό μακάρι να τον χάσουμε. Μακάρι!

Όσο για την θρησκευτική ταυτότητα, την έχεις ήδη χάσει με την ανακοίνωση που έβγαλες. Γιατί αν θυμάμαι καλά κάπου λέει εκεί στις Γραφές, “Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω”. Και κάπου αλλού λέει να αγαπάς τον συνάνθρωπό σου γιατί είναι κατ΄εικόνα του και καθ ομοίωση του Θεού. Αλλά που να σου τα λέω αυτά. Κουραφέξαλα. Εσύ ξέρεις καλύτερα. Είσαι απόγονος των ΕΛ, κατευθείαν από το Σείριο.

Γ.Κ.