Μην την προδώσεις

“Καλώς ήρθατε και εύχομαι να μην προδώσετε την Πατρίδα” είπε μια Ελληνίδα, κάτοικος της Αστόριας, στον Πρωθυπουργό η οποία τον περίμενε την ώρα που έβγαινε από το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου.

Ο Τσίπρας ανταπέδωσε τον χαιρετισμό και χαμογέλασε. Όπως χαμογελάει πολύ τελευταία. Δεν ξέρω αν του το έχουν πει επικοινωνιολόγοι αλλά το τόσο χαμόγελο δεν κάνει καλό στην εικόνα του. Ούτε στα νεύρα μας…

Στην κυρία από την Αστόρια, να πούμε ότι η χώρα έχει προδοθεί εδώ και πολύ καιρό και δεν μπορεί να την σώσει κανείς. Έχει προδοθεί από μας, τους Ραγιάδες που τόσα χρόνια ψηφίζαμε – και ψηφίζουμε – με βάση το ατομικό μας συμφέρον. Έχει προδοθεί από τον καθένα μας ξεχωριστά επειδή εδώ και καιρό έχουμε χάσει την αλληλεγγύη μας και την φιλανθρωπία μας. Έχει προδοθεί από το Κεφάλαιο, ξένο και ελληνικό, που το μόνο που το νοιάζει είναι να βγάζει χρήμα στις πλάτες τις πατρίδας. Έχει προδοθεί από τους πολιτικούς μας, οι οποίοι τόσα χρόνια παραχωρούσαν το έδαφος της, κομμάτι κομμάτι σε ξένα συμφέροντα. Έχει προδοθεί από τους εταίρους της που προσπαθούν να φάνε την όποια σάρκα έχει απομείνει στο σκελετωμένο της κορμί… Έχει προδοθεί από πολλούς που θέλει χρόνια ολόκληρα να γράφω.

Ίσως τελικά η Πατρίδα να προδόθηκε κι από τον ίδιο της τον εαυτό.

Γ.Κ.