“Έκλεψε” βαθμό και εντυπώσεις ο Παναιτωλικός κόντρα στον ΠΑΟ

panetolikos-_-pao-2Ισόπαλοι ήρθαν στο Αγρίνιο Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός σε ένα κακό σε γενικές γραμμές ματς, που δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις. Από την εμφάνιση που έκαναν οι δύο ομάδες, ο Παναιτωλικός σίγουρα αισθάνεται ικανοποιήμενος από το βαθμό, ενώ ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται -σωστά- για την ακύρωση του γκολ του Λουντ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 43’ ο βοηθός Λάμπρου «ανακάλυψε» οφσάιντ στην κάθετη του Λεντέσμα για τον Μπεργκ κι ενώ ο Σουηδός γύρισε παράλληλα στον Λουντ, που βρήκε δίχτυα. Tο γκολ λανθασμένα δεν μέτρησε και ενδεχομένως να ‘χε… γράψει αλλιώς την ιστορία.

O Παναιτωλικός, αν και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το πρώτο ημίχρονο κατάφερε με πολλά τρεξίματα να ισορροπήσει το ματς και να κλέψει τις εντυπώσεις, χαλώντας το δημιουργικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως δέχθηκε περισσότερη πίεση από τον Παναθηναϊκό, που είχε την κατοχή της μπάλας και κυριάρχησε στο παιχνίδι, αλλά ήταν φλύαρος και δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα.

panetolikos-_-pao-3Οι δυο ομάδες μπήκαν «ζεστά» στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες από νωρίς. Στο 5’ Ο Μπεργκ μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση και σούταρε άουτ και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι τερματοφύλακες. Πρώτα ο Στιλ κράτησε το μηδέν για τον Παναθηναϊκό σε πλασέ του Τομανέ από καλή θέση στο 7’, ενώ στο 10’ ο Κυριακίδης επενέβη εντυπωσιακά σε γυριστό του Λουντ από τα όρια της μικρής περιοχής! Ο βοηθός Λάμπρου «χτύπησε» για πρώτη φορά στο 16’ υποδεικνύοντας λανθασμένα τον Λουντ σε θέση οφσάιντ καθώς έμπαινε στην περιοχή από πάσα του Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να βγάζει εκνευρισμό στο γήπεδο και να αδυνατεί να κυκλοφορήσει την μπάλα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρ’ όλα αυτά, η υπεροχή της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Φερέιρα που πέρας άουτ στο 23’.

Στο 43’ έλαβε χώρα η φάση που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στο πρώτο μέρος και είχε ακριβώς τους ίδιους πρωταγωνιστές με αυτή του 16’. Ο Λεντέσμα έβγαλε μαγική κάθετη πάσα στον Μπεργκ, ο οποίος γύρισε στον Λουντ και αυτός σκόραρε σε κενή εστία. Ο Λάμπρου, ωστόσο, είχε… διαφορετική άποψη καθώς με μια ακόμα λανθασμένη υπόδειξη κατελόγισε τον Μπεργκ σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το καθαρό γκολ να μην μετρήσει!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει τη διάθεση να κυριαρχήσει, κάτι που κατάφερε από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, μετά το 60′ άρχισε να απειλεί την εστία του Κυριακίδη. Αρχικά, στο 59′ ο Τσοκάνης πρόλαβε τον αμαρκάριστο Ιμπάρμπο μετά τη σέντρα του Λουντ, ενώ στο 63′ ο Κυριακίδης πρώτα πρόλαβε τον Μπεργκ από την πάσα του Μέστο και έπειτα απέκρουσε το πλασέ του Λουντ, παρότι ήταν εκτός εστίας. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν στο 65′, με τον Λουντ να μην βάζει το πόδι του στη μπαλιά του Γουακάσο και να επιτρέπει στον Κυριακίδη να απομακρύνει τη μπάλα. Στο 68′ ο Τομανέ έσωσε στη γραμμή τη κεφαλιά του Λουντ. Ωστόσο, μετά το “καταιγιστικό” τέταρτο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ανάλογη ορμητικότητα, αφού οι αλλαγές του Στραματσόνι μάλλον τον αποδιοργάνωσαν, παρά τον βοήθησαν. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να βγάλει αντεπιθέσεις και να αξιοποιήσει τους κενούς χώρους.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο (82’ Ρότσα), Οσμάν Φερέιρα (69’ Μαρκόφσκι), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ουαρντά (70’ Μουνιός)
Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Περέιρα Κριστιάνο, Κουτρομάνος, Ρόσα Φαρλεϊ, Χαντάκιας
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο (82’ Ρινάλντι), Λουντ (74’ Εμποκού), Γουακάσο (64’ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις, Στάικος

gipedo