Π. Παπαδόπουλος : Ξεκινάει η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας…

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Περισσότερα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης από τα θέματα της κανονικής στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23-9-2016! Ξεκινάει η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας…

Έχουμε τονίσει στο παρελθόν – η αντιπολίτευση στο Δήμο σχεδόν στο σύνολό της – ότι η απαξίωση της θεσμικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου τείνει να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα. Αυτό το οποίο όμως συνέβη στη συνεδρίαση της 23-9-2016 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Τα θέματα που ήρθαν προς συζήτηση και λήψη απόφασης εκτός ημερήσιας διάταξης ήταν περισσότερα απ’ αυτά που ήταν εγγεγραμμένα στην τακτική ημερήσια διάταξη! Δεν πρόκειται μόνο για παγκόσμια πρωτοτυπία αλλά και καταδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την αντίληψη της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τον τρόπο λήψης αποφάσεων, ακόμα και σε θέματα που επιβάλλουν σοβαρή και ενδελεχή συζήτηση, ώστε να υπάρχει συμβολή ΟΛΩΝ στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, μία λέξη ταιριάζει: ΘΛΙΨΗ.
Ένα μείζον όμως θέμα που αναδείχθηκε από τα εκτός ημερήσιας διάταξης, ήταν η παραχώρηση της ανακύκλωσης σε ιδιώτη – δοκιμαστικά για ένα τρίμηνο – και μάλιστα με διάθεση εκ μέρους του Δήμου και αυτοκινήτου απορριμματοφόρου και προσωπικού!!! Κάτι τέτοιο θα εφαρμοστεί – κατά τα λεγόμενα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Δημοτικής Αρχής – και στην καθαριότητα ξεκινώντας από τις Δημοτικές Ενότητες Οινιαδών και Αιτωλικού. Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Πρώτον γιατί ο Δήμος διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και θα πάρει με την επόμενη οκτάμηνη κοινωφελή εργασία τουλάχιστον εκατό (100) άτομα μετά την 1-1-2017, μόνο που το προσωπικό αυτό θα παρθεί μέσω ΟΑΕΔ και δε θα μπορεί να βάλει χέρι, δεύτερον είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να διαθέτει ο Δήμος την περιουσία των δημοτών προς όφελος του οποιουδήποτε ιδιώτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται και τρίτον η οικονομική του επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που διατείνεται η Δημοτική Αρχή καθότι η πρόσληψη δεκάδων ατόμων μέσω της κοινωφελούς εργασίας δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο.
Ως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να συναινέσουμε στις παραπάνω πρακτικές και καλούμε την αντιπολίτευση στο σύνολό της για κοινό βηματισμό. Έρχονται πράγματα πολύ χειρότερα σε θεσμικό επίπεδο. Τέλος σε ό,τι μας αφορά, η υπόθεση ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας που ξεκινάει από την ανακύκλωση, όχι μόνο μας βρίσκει παντελώς αντίθετους, αλλά θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται σε θεσμικό επίπεδο να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία.